SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suudi Arabistan'da petrol tesisine saldırı

Suudi Arabistan'da petrol tesisine saldırı

26 Mart 2022 Cumartesi - 09:39




Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesisine saldırı düzenlendi. İki tankın alen aldığı saldırıyı Husiler üstlendi.





Formula 1 Dünya Şampiyonası'na cumartesi ve pazar günleri ev sahipliği yapacak  Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki petrol şirketi Aramco'nun tesislerine saldırı düzenlendi. Saldırıyı Yemen'de arap koalisyonuna karşı savaşan Husiler üstlendi.

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada da petrol tesisinde alev alan 2 tankın söndürüldüğü ve saldırıda can kaybı bulunmadığı belirtildi.

Husi isyancıları Cuma günü Suudi Arabistan çevresinde 16 insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenledi.

"YANIK KOKUSU ALIYORUM"

Son dünya şampiyonu pilot Verstappen, ilk antrenman turunun sonlarında takım radyosuna yaptığı açıklamada, “Biraz yanık kokusu alıyorum. Benim arabam mı yoksa başka bir araba mı olduğundan emin değilim” ifadelerini kullandı.


FORMULA 1 SUUDİ ARABİSTAN YAPILACAK MI?

Formula 1 sözcüsünden yapılan açıklamada, "Formula 1, bugün meydana gelen durumun ardından ilgili makamlarla yakın temas halinde. Yetkililer, etkinliğin planlandığı gibi devam edebileceğini onayladılar ve onlarla ve tüm ekiplerle yakın temas halinde olacağız ve durumu yakından izleyeceğiz." denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap