SON DAKİKA



Haber > Dünya > Türkiye'den NATO'ya net mesaj: 'Endişeleri anlıyoruz demek yetmez...'

Türkiye'den NATO'ya net mesaj: 'Endişeleri anlıyoruz demek yetmez...'

11 Ekim 2019 Cuma - 12:41




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bugünkü görüşmemizde Sayın Genel Sekretere Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdik. İttifakımızın ve müttefiklerimizin ülkemizle güçlü dayanışma sergilemeleri beklentimizi bir kez daha vurguladık. Türkiye'nin meşru endişelerini anlıyoruz.' demek yetmez, bu dayanışmayı açık, net şekilde görmek istiyoruz." dedi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile biraraya geldi.

Çavuşoğlu, Stoltenberg'i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ne gelişinde karşıladı. Daha sonra Çavuşoğlu ve Stoltenberg baş başa görüştü.

Görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bugünkü görüşmemizde Sayın Genel Sekretere Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdik. İttifakımızın ve müttefiklerimizin ülkemizle güçlü dayanışma sergilemeleri beklentimizi bir kez daha vurguladık. Türkiye'nin meşru endişelerini anlıyoruz.' demek yetmez, bu dayanışmayı açık, net şekilde görmek istiyoruz."(Barış Pınarı Harekatı)Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Terörizme karşı ayrım gözetmeden mücadele ediyoruz. Müttefiklerin bizimle dayanışma göstermesini bekliyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. " açıklamasını yaptı. 

"BU KARA PROPAGANDAYI DAHA ÖNCE GÖRDÜK"

Çavuşoğlu, "Operasyona karşı sosyal medyada kara propaganda yapılmaya başlandı ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine, "Bu kara propagandayı daha önce gördük. Biz bunu Fırat Kalkanı harekatında da görmüştük. Bu kara propaganda bizi amacımızdan vazgeçirmez. Gerçekleri dünya kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı, NATO üyesi ülkelerin BMGK girişimine ilişkin, "Münferit olarak bazı NATO üyesi ülkelerden buna benzer açıklamalar geldi. Hepsi YPG ve PKK'nın aynı olduğunu biliyor. Türkiye'nin endişesinin meşru olduğunu ifade ediyor. Eğer endişemiz meşruysa mücadelemiz de meşrudur. Yükümlülüğümüz olmamasına rağmen NATO'ya ve dünyaya bildirimde bulunduk. Türkiye diplomasi ve müzakere yolunu sonuna kadar kullanmıştır. Esasen NATO müttefiklerini korumak için planlar kabul edilir. Türkiye'yi koruma planı da onaylanmıştır. Burada YPG ve PYD vardır daha sonra ABD bunu haksız bir şekilde engellemiştir. " ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap