SON DAKİKA



Haber > Eğitim > 2020 MEB öğretmenlerin il dışı atama sonuçları

2020 MEB öğretmenlerin il dışı atama sonuçları

12 Ağustos 2020 Çarşamba - 13:25




Öğretmenlerin 2020 yılı il dışı tayin sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6-10 Ağustos 2020 tarihleri arasında başvurusu alınan, isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinin sonuçları heyecanla bekleniyordu.





İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğretmenlerin 2020 yılına ilişkin il dışı atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden açıklandı. Başvuru yapan öğretmenler, 23 il kapsamında gerçekleştirilen il dışı yer değiştirme sonuçlarına MEBBİS ve e-Devlet aracılığıyla T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

İLİŞİK KESME TARİHİ NE ZAMAN?

Sonuçlara göre ataması yapılan öğretmenler 12 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla ilişik kesme işlemlerini yapabilecek.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 10 Ağustos 2020 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Bu duyurunun "D. 23 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular" bölümü doğrultusunda yapılan başvurularda atama işlemi,diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır.


Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap