SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS soru ve cevapları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

LGS soru ve cevapları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

02 Haziran 2019 Pazar - 09:35




Liselere Geçiş Sitemi Sınavı (LGS) dün saat 09.30'da başladı. İki oturumlu sınavın bitiş saati 12.50'ydi. Sınavın bitiş ziliyle birlikte soru ve cevaplar gündem oldu. LGS soru ve cevapları hala yayınlanmazken öğrenciler de konuya ilişkin bilgiler alm





Dün gerçekleşen LGS sınavında, çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30, ikinci oturum ise 11.30’da başladı. Öğrencilere birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltildi.

Sınav 12.50'de sona erdi. Sınav çıkışı öğrenciler sayısal soruların zorluğundan bahsederken en çok araştırılan konu soru ve cevaplar oldu. Sıklıkla yöneltilen soru ise "LGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?" şeklindeydi.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı soru ve cevapları hakkında MEB'den yapılmış net bir açıklama yok. Soru ve cevapların bugün öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ise 24 Haziran'da açıklanacak.

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?


Sınavsız yerel yerleştirmede, 2018’de ortaokullarda bulunma kriteri bu yıl kaldırıldı. Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
LGS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap