SON DAKİKA



Haber > Eğitim > MEB'den özel öğrencilere 20 TIR eğitim materyali

MEB'den özel öğrencilere 20 TIR eğitim materyali

07 Mart 2022 Pazartesi - 16:34




Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katıldığı törenle Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki özel öğrencilere 20 TIR özel eğitim materyali gönderildi.





Bakan Özer, Elmadağ Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde düzenlenen 'Özel Eğitim Uygulama Okulları'nda Kurulacak Beceri Uygulama Alanlarının Tanıtımı ve Malzemelerinin Dağıtımı Programı'na katıldı. Burada konuşan Özer, eğitimde fırsat eşitliği için özel çocukların başlangıçtan itibaren unutulmadığını belirterek, yaklaşık 367 bin özel eğitim öğrencisinin bu hizmetten yararlandığını söyledi.

'300 ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU HİZMETE GİRECEK'

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak özel eğitimde sunulan hizmetlerin kapasitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "Özellikle son yıllarda özel eğitim anaokuluna ağırlık verdik. Hepinizin malum olduğu üzere daha önceden sadece 28 ilimizde olan özel eğitim anaokulunu büyük bir seferberlik başlatarak 81 ilde 2021 yılı itibarıyla 112 anaokuluna ulaştırmış olduk. Ve artık özel eğitim anaokulu olmayan hiçbir ilimiz kalmadı. 2022 yılında okul öncesi eğitim kapsamında özel eğitimi de bu anlamda unutmuyoruz. 23 tane özel eğitim anaokulunu hizmete aldık ve dolayısıyla özel eğitim anaokulu sayısını 135'e çıkardık. 2022 yılında yatırım programına da 165 tane özel eğitim anaokulunu dahil ettik. Yani 2022 sonu itibariyle 81 ilimizde 300 tane özel eğitim anaokulu hizmete girmiş olacak" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap