SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğrencileri yakından ilgilendiriyor: MEB'den "devamsızlık" kararı

Öğrencileri yakından ilgilendiriyor: MEB'den "devamsızlık" kararı

22 Nisan 2022 Cuma - 09:59




Liselerde devamsızlık yapan öğrenciler için yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Devamsızlıktan kalan öğrenciler tekrar okula dönebilecek.





Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı verileceği duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, liselerde devamsızlıktan dolayı derslere devam edemeyen öğrencilere, istedikleri takdirde kayıtlarını mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilmelerine imkânı verildi.

OKUL DIŞINDA KALMAYACAKLAR

Bakanlığın bu düzenleme ile liselerde öğrenim hakkı devam eden ancak devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalan öğrencilerin okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerinde uygulanan yeni öğrenim haklarından yararlanmalarını sağlamayı amaçladığı aktarıldı.

Düzenlemeye göre öğrencilerin, istemeleri halinde bir sonraki eğitim ve öğretim yılında önceki okullarında ayrıldıkları sınıf seviyesinden eğitimlerine devam etme hakları da olacağı da ifade edildi. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kayıtlarının yapılabileceği bildirildi.


Bakanlığın yeni düzenlemesinde, liselerde öğrenim görmekte iken mesleki eğitim merkezine nakil ve geçiş yapan öğrencilerin öğrenim yılı içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere geldikleri okullarına dönebilmelerine imkân tanıyan yeni bir madde de yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap