SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Okullar açılacak mı? 17 Mayıs Pazartesi okul var mı

Okullar açılacak mı? 17 Mayıs Pazartesi okul var mı

13 Mayıs 2021 Perşembe - 12:01




Okullar 17 Mayıs’ta açılacak mı, Pazartesi okul var mı? Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararı 17 Mayıs’ta sona eriyor.





Okullar ne zaman açılacak, 17 Mayıs Pazartesi okul var mı? Öğrenciler ve veliler okullar ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediliyor. Tam kapanma kararı alınınca öğrenciler uzaktan eğitime geçmiş, eğitimler online olarak yapılmaya başlanmıştı. Tam kapanma uygulaması 17 Mayıs’ta sona eriyor. Peki, İlkokul, ortaokul, liseler 17 Mayıs Pazartesi günü okula gidecek mi?

PAZARTESİ OKULLAR AÇILACAK MI, OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB tarafından yapılan açıklamada: "17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacak." denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak."


NORMALLEŞME TAKVİMİ BELLİ OLUYOR!

Sabah'ın haberine göre; Turizm ile ilgili hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Oteller çok sıkı önlemler alacak. Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve gizli denetçiler ile üç taraflı bir denetim yapılacak. Tedbirlere tam uyulacak.

Tam kapanma kararı sonrası tatil beldelerine ve Anadolu'ya memleketlerine gidenlerin geri dönüşleri büyük endişe yaratıyor. Gittikleri yerlerdeki denetimler nedeniyle bulaşların en alt düzeyde tutulduğu belirtiliyor.

Ancak kapanma kararının bitmesi ile birlikte yaşadıkları şehirlere dönecek bu kişilerin apartman ve sitelerde ilişkileri tekrar yoğunlaştırması, gidiş-gelişleri artırması, özellikle de aile apartmanları ve geç bayramlaşmaların vaka sayılarını tırmandırabileceği, bunun için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

Vaka sayılarının 10 binin altına inmesi ile birlikte adım adım kısıtlamaların esnetilmesi ve kaldırılması bekleniyor. Bazı kısıtlamalar kaldırılıp bir haftalık sonuçlarına bakılacak ve ardından yeni adımlar atılacak.


Normalleşme kapsamında öncelikli olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmeler, ardından okullarını 8-12'nci sınıflarının açılabileceği, kafe ve restoranların dışarıda servisine izin verilebileceği belirtiliyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap