SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Okullar ne zaman açılacak, yazın tatil yapılacak mı?

Okullar ne zaman açılacak, yazın tatil yapılacak mı?

23 Nisan 2020 Perşembe - 18:36




Corona virüs tedbirleri nedeniyle okulların kapatılması ile beraber eğitimlerine evden devam eden öğrenciler, merakla okulların ne zaman ve hangi tarihte açılacağına ilişkin aramalar yaptı.





Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK özel yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, " Biz çocuklarımızın bu kadar evde kaldıktan sonra tatil yapmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

OKULLAR YAZIN DEVAM EDECEK Mİ? BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları...

Normalleşme bilim kurulunun tavsiyeleri de dikkate alınarak uygulanacak. En kısa sürede normalleşme olacak.

EBA ile müthiş bir yatırımımız var. Uzaktan eğitimi en hızlı başlatan ülkelerden biriyiz. Veliler rahat olsunlar.

Sınavlar risksiz bir zamanla ile yapılacak.

Türkiye'de yaz ayları birçok coğrafi bölgede eğitim için bazı zorluklar oluşturuyor sıcaklık olarak. Biz çocuklarımızın bu kadar evde kaldıktan sonra tatil yapmalarını istiyoruz. Bir telafiyi ne kadar sürede yaparız hesabını kitabını yaptık. Yaz aylarının dinlemesi ile geçmesini tercih ediyoruz. Temmuz, Ağustos'ta telafi düşüncemiz yok.

Velilerin ihtiyacı olan içerikler de hazır. Çocuklarını dinlemeye anlamaya çalışırlarsa daha rahat bir süreç geçirirler.

EBA TV'NİN PERFORMANSI

Problemimiz varsa var diyorum, yoksa yok diyorum. Biz bir şeyi saklayarak bir yere varamayız. Bir haftada 3 TV kanalı kurmak, 3 ayda bile yetiştiremezsiniz denilen bir teknik durum vardı. Bir haftada kurduk. İlk hafta test yayınıydı. İlk kez yapıyoruz. İlk kez TV'ye çıkacak öğretmenler var. Bazı sorunlar yaşadık. 20 dakikalık ders 8 dakikaya, 12 dakikaya indi. Montajlamak zorunda kaldık. Bu hafta öğretmenler rahatladı. Önümüzdeki hafta daha rahat olacak. A

kışta hangi videolar olacak. Hatalar yapıldı. Yanlış numaralı videolar girdi vs. Biz çocuklar için bir şeyler yapıyoruz. Biz bunu bu sevinçle yapıyoruz. Bunu yaparken de hata yapıyoruz. Çin'de var internet tabanlı daha büyük bir organizasyon var. Bir de bizde var. Çin dışında ilk biz yaptık. ABD'de de bazı eyaletlerde böyle çalışmalar var. Daha iyisini yapacağız. Çok güzel şeyler geliyor. Önümüzdeki hafta baksınlar. Çok daha iyi olacak.

OKUL EVE SIĞAR MI?

Aslında okul eve sığmaz. Biz uzaktan eğitimi eğitimin bir parçası olarak görüyoruz. Yüz yüze eğitim, telafi eğitimi... Okul okulun içine de sığmaz. Okul ormana, sokağa, hayata taşınmalı. Velilerimiz sürekli evin içinde olmak kolay değil. Hele çocuklar için. Bunların hepsi engelleyici şeyler.


Her bir engel duygusal durgunluk oluşturuyor. Bu hafta şu geliyor. Bir günün programını her bir çocuk ve yaş grubu için günlük akış şemaları... Bunlar haftaya geliyor. Bunların hepsini velilerimize ulaştıracağız hem internet hem medyada.

(İnternet portalında yaşanan sorunlar)

Bizim mevcut eş zamanlı olarak online olma kapasitemiz, aşırı yüklenmeyi kastediyorum 18 milyon öğrenci aynı anda yüklenince sıkıntı yaşadık. Her bir sınıfa saatler verdik. Bakanlığın, GSM hatları ile, TRT'nin desteğini aldık. Herkes aynı anda yüklenmesin diye ikinci sınıflar şu saat, 11. sınıflar şu saat diye ayırdık. Sınav senesinde olan çocukların internet altyapısını ayrı bir yerden verdik.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER BULUŞABİLECEK Mİ?

Canlı sınıf uygulamamız var. Öğrencilerin öğretmenleri karşılarında gördüğü ve soru sordukları bir uygulama. Önümüzdeki hafta 8 ve 12. sınıflara açıyoruz. Herkese neden açamıyoruz? Teknik sebeplerden.

UZAKTAN EĞİTİMDE DENETİM MÜMKÜN MÜ?


"Öğrenciler çalışıyor mu çalışmıyor mu?" konusunu aslında uzaktan eğitimin bir konusu olarak görmüyoruz. Bazı öğrenciler belli saatlerde disiplinli çalışıyorlar okul açıkken de uzaktan eğitimde de. Okul açıkken durumları neyse uzaktan eğitimde de o oluyor. Bu hengamede çocukların problem çözme yetenekleri gelişiyor. Birlikte iş yapma, aile olma içinde bir fırsat.

(Öğrenciler dersleri daha yavaş anlatılmasını istemesi)

Öğretmenlerimiz ilk hafta heyecandan çok hızlı bir şekilde anlattı. Öğrencilerimiz yetişemedi. Bu haftadan itibaren çözmeye başlıyoruz.

30 NİSAN'DAN SONRASI İÇİN PLAN NE?

30 Nisan sonrasında Bilim Kurulu tavsiyesine göre diyelim ki okulları açmadık... Ne yapabiliriz? Biz bunun devamını yapabiliriz. Bütün mevzular okullar açıkmış gibi düzenlendiği için hazırlıklarımız tamam. B planı da C planı da hazır.
 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap