SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 ikinci dönemin sona ereceği tarihi duyurdu!

Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 ikinci dönemin sona ereceği tarihi duyurdu!

14 Haziran 2021 Pazartesi - 12:19




İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, pandemi nedeniyle yüz yüze ve uzaktan eğitim arasında mekik dokudukları okulların kapanış tarihini gündeme aldı. MEB Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayın programında okulların kapanacağı ve karnelerin erişime açılacağı tarihi duyurdu. İkinci dönemin sona ermesiyle birlikte öğrencilerin eksikliklerini giderilmesi için telafi programı devreye girecek. Peki 2021 okullar ne zaman kapanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı takvimi…





Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 ikinci dönemin sona ereceği tarihi duyurdu! Karneler basılı olarak…

Stresli bir eğitim yılını geride bırakmaya hazırlanan binlerce öğrenci için Haziran ayında tam anlamıyla yüz yüze eğitime başlandı. İlkokul öğrencilerinin ardından geçtiğimiz hafta Ortaokul ve lise öğrencileri ders sıralarına kavuştu. Kısa da zaman olsa arkadaşlarına ve öğretmenleriyle vakit geçirecek öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı güncel takvimini duyurdu. Koronavirüs yasaklarının kademeli olarak normalleşmeye başlaması ve tatil planı hazırlıklarında olan veliler gündemine okulların kapanış tarihini aldı. Önümüzdeki eğitim yılı MEB tarafından yapılan açıklamaya göre Eylül ayında başlayacak. Uzaktan eğitimin öğrenciler üzerinde bıraktığı etkiyi en aza indirmek için telafi eğitimi programları katılımlar isteğe bağlı olacak şekilde 5 Temmuz’da başlayacak. Peki MEB okullar ne zaman kapanacak?
İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin sona ereceği tarih…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayın programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. “ Buradan ilk kez duyuralım” ifadelerini kullanan MEB Bakanı 18 Haziran-2 Temmuz arasında karneleri dijital olarak yayınlanacağını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılının 18 Haziran’da sona ereceği kesinleşmiş oldu. Yüz yüze eğitime başlayan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için okullar bu hafta cuma günü sona erecek.

İsteyen Öğrenciler Basılı Karne Alabilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri nedeniyle okullarda yoğunluk oluşmasının önüne geçmek için karneleri geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu yılda elektronik olarak erişime açacak. Öğrenciler aldıkları belgeleri ve karneleri e-Okul üzerinden görüntüleyecek. MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamanın devamında “Yüz yüze karne almak isteyenler 2 Temmuz’da okullardan alabilirler” dedi. 

Eğitimde Telafi Dönemi Başlıyor!

2020-2021 eğitim öğretim yılının başından beri İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçmişti. İkinci dönemin başladığı tarih olan 15 Şubat tarihinden itibaren kademeli olarak yüz yüze eğitime geçen öğrenciler vaka sayılarının artmasıyla tekrar evlerinden uzaktan eğitime geçiş yapmıştı. Tam kapanmanın ardından normalleşme adımlarıyla Haziran ayının başında yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı telafi programı hazırladı. 

MEB tarafından illere gönderilen yazıda 5 Temmuz 31 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak telafi eğitiminde il ve ilçe genelinde bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri yürütülecek. 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında başvuru işlemleri yapılacak. Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okullara başvuru yapacak. Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen ve velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Eğitimlerin yapılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması beklenecek. Özel eğitim öğrencileri için bu kural geçerli olmayacak. Program kapsamında yapılacak tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen Covid-19 salgı koruma tedbirleri doğrultusunda tüm önlemler alınarak gerçekleştirilecek. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap