SON DAKİKA



Haber > Eğitim > ÖSYM Başkanı Aygün, sınav maliyetlerini açıkladı

ÖSYM Başkanı Aygün, sınav maliyetlerini açıkladı

28 Ekim 2019 Pazartesi - 10:50




ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün "Tüm sınavların toplam aday kitlesinin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan YKS ücretlerine 3 yıldır artış yapılmamıştır" dedi.





KDK'nın sınav ücretleri ile ilgili  tavsiye kararı sonrası ÖSYM Başkanı Aygün, sınav maliyetlerini açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "Başkanlığımızca her yıl yaklaşık 50 sınav yapılıyor, bu sınavlarda  yaklaşık 200 ayrı test uygulanıyor. Gerçekleştirilen sınavlarda kesinlikle kar  amacı güdülmüyor. ÖSYM sınavları maliyetine yapıyor, kar etmiyor. Sınavların  özelliğine göre de bu maliyetlerde çeşitli artışlar oluşuyor" dedi. 

"ÖSYM'nin 2018 yılı bütçe rakamlarında KDV dahil geliri 737 milyon  367 bin 448 lira iken KDV dahil gideri 739 milyon 32 bin 142 liradır. Yani  kurumun kar etmediği ortadadır" diyen Aygün,  "Tüm sınavların toplam aday kitlesinin yaklaşık yüzde 50'sini  oluşturan YKS ücretlerine 3 yıldır artış yapılmamıştır" vifadelerini kullan
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap