SON DAKİKA



Haber > Eğitim > YKS 2020 sınav tarihi ve üniversite tatili kararı açıklandı

YKS 2020 sınav tarihi ve üniversite tatili kararı açıklandı

26 Mart 2020 Perşembe - 13:17




YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde eğitime verilen koronavirüs tatilinin uzayıp uzamayacağı konusunda bir açıklama yaptı. Saraç, üniversitelerde bahar döneminde sadece uzaktan eğitim yapılacağını açıkladı.





YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bugün itibarıyla YÖK bünyesinde farklı üniversitelerimizden alanında uzman hocalarımız tarafından oluşturduğumuz Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonumuz tarafından hazırlanan Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası’na Yürütme Kurulumuz tarafından son hali verilmiştir" dedi.

Saraç, üniversitelerde bahar döneminde sadece uzaktan eğitim yapılacağını açıkladı. Saraç ayrıca bahar ayları içerisinde uzaktan eğitimle verilemeyecek derslerin eğitiminin ise yaz aylarında telafi eğitimlerle icra edileceğini söyledi.

2020 yılı YKS için de bir açıklama yapan Saraç "sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsunlar. Daha önce gerçekleştirdiğimiz sınavlar gibi olacak ve YKS 25-26 Temmuz'da yapılacak" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın açıklamalar şöyle;

"123 üniversitemizde Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunmaktadır. Altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları da YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde giderilecektir. Bu istikamette de planlamalarımız vakit geçirilmeksizin hayata geçirilecektir.
 
Önümüzdeki haftadan itibaren talep etmeleri halinde sistemdeki bütün öğretim elemanlarına eğiticilerin eğitimi olarak da adlandırabileceğimiz 'Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme' dersi ve yetkinliğinin dijital imkanlarla verilmesi konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır.
 
İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK'e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır.''


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap