SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 2. el araba fiyatlarına zam geliyor! Otomobil piyasası iyice karışıyor

2. el araba fiyatlarına zam geliyor! Otomobil piyasası iyice karışıyor

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 14:03




Artan 2. el araba fiyatları yeni zamlara kapı araladı. Allak bullak olan otomobil piyasası uzmanların 'yeni zam gelecek' açıklamasıyla iyice karışacağa benziyor. 2. el araba fiyatları için zam kapıda. İşte 2. el otomobil piyasasında beklentiler...





Otomobil piyasası artan fahiş fiyatlar sonrası allak bullak iken 2. el araba piyasası için yeniden büyük zam geleceği konuşuluyor. 2. el araba otomobil piyasası için alınan tedbirler sonucu araba fiyatları beklentilerin altında gelişti. 2. el araba satışları bir miktar frenlesede uzmanlar ertelenen talebin ortaya çıkması ile eylül ayından itibaren fiyatların artabileceği noktasında uyarıyor.

OTOMOBİL PİYASASI KARIŞIYOR: İKİNCİ EL ARABAYA ZAM KAPIDA

2. el araba piyasası için Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin üzerinden bir ay geçti. 2. el araba fiyatları bir miktar geriledi ancak bu kez satışlar frenledi. Otomobil piyasasının uzmanları ise yeni zamlara işaret etti. Bu durumda otomobil piyasasının iyice karışacağı anlamına geliyor... 

Hızlı yükselen sıfır ve 2. el araba fiyatları, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve bunun yanında yapılan bir takım düzenlemelerin etkisiyle otomobil piyasasında gözlenen yavaşlama fiyatlara da yansımıştı.

2. el araba satışları, haziranda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 azalırken, ağustosla birlikte fiyatlarda düşüş kaydedilmişti.


ŞİMDİLERDE 2. EL ARABA ALINIR MI?

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’e konuşan piyasa uzmanları ise, düzenlemeler sonrası talebin biriktiğini ve eylülden itibaren bunun da etkisiyle 2. el araba fiyatlarının artabileceği konusunda uyarıyor. Uzmanlara göre 2. el otomobil almak için en doğru zamanlardayız.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI ARTABİLİR

Vavacars yöneticisi Serdıl Gözelekli, şunları söyledi: 

“Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda amaca neredeyse ulaşıldı diyebiliriz. Buradan sonra fiyatları aşağıya çekecek bir adım atılacağına dair öngörü yok. O yüzden insanlar ihtiyaçlarını ertelememeli. Gerçekten bireysel müşteriler için otomobil almak için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, biriken talebin bir anda geri dönmesiyle ikinci el araç fiyatları da artabilir.”

EMRE ÖZPEYNİRCİ: NE ZAMAN DÜŞTÜĞÜ GÖRDÜK


Öte yandan otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci de 2. el araba fiyatları için zamlanların beklendiği yönünde bu tarz haberlere ilişkin, “Arkadaşlar karar verin ya; biri '2.el fiyatları düşüyor' diyor, diğeri 'artacak' diyor. Türkiye'de fiyatın artan bir şeyin ne zaman düştüğünü gördük Allah aşkına.” değerlendirmesinde bulundu. 

Emre Özpeynirci bu yorumuyla 2. el araba fiyatları için düşüş olmayacağını savunmuş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap