SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 2020 Asgar ücret ne kadar olacak?

2020 Asgar ücret ne kadar olacak?

09 Kasım 2019 Cumartesi - 16:50




2020 yılına sayılı günler kala Asgari ücret ve AGİ ne kadar olacak? sorusu çalışanların gündeminde yer alıyor. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları da açıklanmasıyla birlikte 2020 yılında asgari ücrete yapılacak zam da netlik kazanacak. Peki 2020 Asgari ücret ve AGİ ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammına dair detaylar...





Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu asgari ücretliler tarafından araştırılırken, AGİ ne kadar? sorusu tüm çalışanların sorduğu soruların başında geliyor. AGİ, çalışanın bakmakla yükümlü olduğu kişilere göre değişiklik gösteriyor. Örneğin; bekar bir çalışanın AGİ ücreti ile eşi çalışmayan çocuklu bir çalışanın alacağı AGİ ücreti farklılık gösteriyor. 2020 AGİ ücretleri ve asgari ücret zam oranına dair detaylar haberimizde...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler  kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Bu komisyonda işçi tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek için TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak. Görüşmeler en az 3 veya 4 toplantı olacak anlaşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Asgari ücret ise en geç Aralık sonu ve Ocak başında belli olacak. AGİ NEDİR? 2008’den sonra fiş toplanarak alınabilen vergi iadesinin yerini alan Asgari Geçim İndirimi (AGİ),kısaca devletin çalışana ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere bakarak (eşi, çocukları…) ödediği vergi iadesidir.




AGİ NASIL HESAPLANIR?

AGİ mevcut yılın asgari ücret ödemelerine göre belirlenir. Yılın ilk 6 ayı için asgari ücretin ne kadar olacağı belli olduktan sonra yıllık toplam da hesaplanır ve bu tutar AGİ indirim oranı ile çarpılır. Elde edilen tutar en düşük gelir vergisi oranı (%15) ile çarpılarak bulunan değer 12’ye bölünür ve böylece aylık AGİ miktarı hesaplanmış olur.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap