SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Çiftçinin içler acısı hali: Ben 5 TL'ye veriyorum siz 30'a alıyorsunuz

Çiftçinin içler acısı hali: Ben 5 TL'ye veriyorum siz 30'a alıyorsunuz

27 Haziran 2022 Pazartesi - 12:48




AKP hükümetinin Türkiye’de yıllardır uyguladığı yanlış tarım politikası çiftçilerin iflas bayrağını çekmesine neden olurken bir kiraz üreticisi olup biteni tane tane anlattı.





Türkiye’deki yanlış tarım politikası çiftçiyi yedi bitirdi. 2022 yılının kiraz hasılatının başladığını belirten bir çiftçi yaşadıklarını anlatırken ortaya çıkan vahim tabloyu tane tane ortaya koydu.

Kiraz üreticisi olan bir çiftçi çektiği sıkıntıları anlattığı video sosyal medyada hızla yayılıyor. Üretim aşamasındaki her kaleme ayrı ayrı zam gelirken kirazı geçen sene gibi 5 TL’ye iç pazara sattığını anlatan çiftçi “ben üretirken tükendim” diye sitem etti.

“ÜRETİRKEN TÜKENDİM”

AK Parti’nin kendi çiftçisine destek vermek yerine yabancı ülkelerden tarım arazisi kiraladığına dikkay çeken çiftçi şu sözlerle iktidara yüklendi.

2022 Haziran ayındayız. Kiraz hasılatına başladık arkadaşlar. Benim işçiliğim iki katına, ilacım, gübrem ve mazotum dört katına çıktı ama ben geçen sene sattığım 5 TL’ye iç pazara kiraz satmak zorunda kaldım. Benden bu fiyata çıkan kirazı siz 30 TL’ye tüketeceksiniz. Hani üreten tükenmeyecekti. Ben üretirken tükendim. Ben ürettim ben tükendim. Biz Venezuella’dan tarlalar kiralamaya başladık. Niye Türk çiftçisine destek olmuyoruz. Türkiye’deki çifçilere taban gübresi hibe olarak verilseydi ya da mahsulü Konsinye bırakılsaydı. Birim alanından daha fazla verim elde edilseydi. Bu çiftçi üretmez miydi. Ben bu gün üretirken tükeniyorsam eğer benim bahçemden çıkan 5 TL’lik kirazı 30 TL’ye tüketiyorsanız bunun sebebini sorgulamanın zamanı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
2
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap