SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Havacılık sektörü İstanbul’da buluştu

Havacılık sektörü İstanbul’da buluştu

06 Haziran 2023 Salı - 11:26




Küresel havacılık sektörünü İstanbul’da buluşturan 79. IATA Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi başladı. 300 havayolu şirketinin CEO’larını ve üst düzey yöneticilerini bir araya getiren organizasyonda, IATA Genel Direktörü Willie Walsh ve IATA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane açılış konuşmalarını yaptı.





Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın da katıldığı zirvede, pandemi döneminde gösterilen performans ve ekonomik durum üzerinden açıklanırken; sürdürülebilirlik ve sıfır atık konularına değinilerek sektörün geleceği üzerine de konuşmalar yapıldı. Bu maddelerin en önemlisi ise IATA’nın 2050 yılına dair belirlediği “net sıfır emisyon” hedefi oldu.

Zirvede konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Sürdürülebilirlik alanına olan yatırımlarımızı devam ettirip sıfır atık üzerine atacağımız adımlar ile sadece ülkemizde değil dünya çapında fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap