SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Memur ve emeklilere destek paketi çağrısı!

Memur ve emeklilere destek paketi çağrısı!

26 Ocak 2021 Salı - 17:14




Sendikalar, 2021 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları yeterli bulmuyor. Kamu çalışanları için ek zam talebinde ısrar ederken sendikalar, hükümete memur ve emeklilere destek paketi çağrısında bulundu.





2019’da yapılan toplu sözleşmeye göre, memur ve memur emeklilerine 2020 yılı için altışar aylık dönemler halinde yüzde 4’er, 2021 yılı için de enflasyon farkı hariç yüzde 3’er oranında zam yapılması kararlaştırılmıştı. 
 
Yüzde 4,33'lük enflasyon farkı da eklenince 2021 yılının ilk yarısında memur maaş zam oranları toplamda yüzde 7,33 oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon tahminini yüzde 11,15 olarak açıklanınca memur ve memur emeklilerine yapılan zam da belirlenmiş oldu. Ancak, Sendikalar, 2021 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları yeterli bulmuyor. 
 
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nuri Ünal, zam oranlarının yeterli olmadığını belirterek “2021 yılında memur maaşlarının gerçekleşen enflasyon karşısında eriyeceği daha şimdiden kesinleşmiştir” dedi.
 
'MEMUR VE EMEKLİLERE DEVLET DESTEĞİ' TALEBİ
 
Ülkede desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerden birisi de kamu görevlileri ve emeklilerdir’ diyen Nuri Ünal, Kovid-19 salgını çerçevesinde devletin, salgın sürecinin olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak için değişik sektörlere yönelik ekonomik destek ve tedbirleri hayata geçirdiğine dikkat çekti. Ünal, “Ülkede desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerden birisi de maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerdir. Salgın nedeniyle sokaklarda büyük mitingler yapma şansımız da yok. Türkiye’nin her tarafında eş zamanlı olarak hükümete, mektupla zam talebimizi ilettik. Önümüzdeki günlerde de eylemlerimiz devam edecek.” dedi. 
 
‘MEMUR VE EMEKLİLERE DE BİR DESTEK PAKETİ AÇIKLANMALI’
 
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu olarak, memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve ek zam verilmesi için hükümetle üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptıklarını belirten Ünal, “Türkiye Kamu Sen olarak bizim memur paketinin çıkarılması ile ilgili çalışmamız devam ediyor. TBMM’nin çalışmalarına başlamasıyla bu konuyu tekrar gündeme getireceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap