SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı belli oldu

Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı belli oldu

15 Nisan 2021 Perşembe - 12:53




Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk kararında yüzde 19 olan faizi sabit bıraktı.





Yurt içinde piyasaların gözü bugün TCMB'de gerçekleştirilecek Para Politikaları Kurulu toplantısındaydı. Yeni başkan Kavcıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası faizi sabit bıraktı ve yüzde 19 olan faiz sabit bırakıldı.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" denildi.

Geçen ay 200 baz puanlık artırım kararı ile faizin yüzde 19'a yükseltilmesi sonrası Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınmıştı. Ağbal'ın yerine göreve atanan Şahap Kavcıoğlu ise "Politika faizini güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap