SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > ÖTV indirimi işe yaramadı! Ancak ikinci el hurda otomobil alabiliyoruz

ÖTV indirimi işe yaramadı! Ancak ikinci el hurda otomobil alabiliyoruz

28 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:14




Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci ikinci el otomobil piyasasındaki acı gerçekleri kaleme alıdı. ÖTV indiriminin işe yaramadığını ortaya koyan Özpeynirci ancak hurda araba alabiliyoruz diye yazdı.





Emre Özpeynirci Parakule’deki yazısında ÖTV indirimi sonrası sıfır ve ikinci el araba piyasasını masaya yatırdı. Özpeynirci hükümetin uygulamaya aldığı ÖTV indiriminin işe yaramadığını öne sürerken sektörün büyük sıkıntıda olduğunu açıkladı.

Sıfır arabada uygulanan ÖTV’deki matrah oranlarında yapılan değişiklik yapıldı. Böylece yüzde 80’lik ÖTV dilimindeki matrah oranı yüzde 50’ye inerken fiyatlarda da  50-60 bin TL düşüş gerçekleşti. Sorun şu ki yapılan bu indiriminden vatandaşlar araç yokluğundan dolayı faydalanamadı. Otomobil sektörü ani alınan bu karar sonrası hazırlıksız yakalanırken çip krizide işe tuz biber ekti.

Emre Özpeynirci bugünkü yazısında bu sorunlara değinirken “talep varken araç satamamak bir sektör için en büyük sıkıntı olmalı.” Diye yazdı.

ÖTV İNDRİMİ İŞE YARAMADI ANCAK HURDA  ARBA ALABİLİYORUZ

Türkiye’deki enflasyon oranlarıdaki yükseklik ve halkın alım gücünün düşüklüğüne dikkat çeken Özpeynirci “halkın büyük çoğunluğu bırakın sıfır otomobil almayı, hurda statüsündeki 2.el otomobilleri bile alamayacak durumda” ifadelerini kullandı.


Yazısının son bölümünde Türkiye’deki otomobil sektörünün ve vatandaşın içinde bulunduğu durumu ortaya koymak adına yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ikinci el otomobil satışlarını konu alan bir tablo yayınlayan Özpeynirci “7 ay sonunda satılan 2.8 milyon adet 2.el otomobilin yüzde 82’si 5 yaş grubundaki araçlardan oluşurken, toplam satışların içinde 10 yaş ve üzeri araçların oranı ise yüzde 55’in üstünde. Bu da vatandaşlarımızın parasının ancak ve ancak 10 yaş üzerindeki hurda statüsündeki araçlara yettiğini gösteriyor. Ülkenin durumunu anlatmak için başka söze gerek var mı?” sözleriyle yazını tamamladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap