SON DAKİKA


Foto Galeri > AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

22 Şubat 2023 Çarşamba - 13:11

AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

1 / 6 AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

Milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmiş, Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyordu.

2 / 6 AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT),  deprem nedeniyle Meclis'e verilen aranın uzatılmasıyla umutlarını bahara bırakmıştı.

3 / 6 AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

TBMM Genel Kurulu, Türkiye'nin güneydoğusunu vuran, 11 ili etkileyen deprem dolayısıyla 28 Şubat'a kadar ara vermişti. EYT'liler yasa düzenlemesinin ne zaman Meclis'ten geçirileceğini merak ederken, AKP kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı.

4 / 6 AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

Edinilen bilgilere göre AKP, Meclis'in çalışmalarına başlayacağı önümüzdeki hafta ilk olarak EYT konusunun görüşülmesini planlıyor.

5 / 6 AK Parti kulislerinde hareket! EYT yasası çıkıyor mu?

EYT'liler için merak korusu olan kanun teklif, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşacak. Son olarak ise TBMM haftayı deprem felaketi ve etkilerinin araştırılmasıyla kapatacak.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap