SON DAKİKA


Foto Galeri > Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

24 Temmuz 2022 Pazar - 12:48

Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

1 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Tüm görevlere büyük bir dikkat ve özenle hazırlandıklarını belirten yüzbaşı, şöyle konuştu:"Çağımızın en modern uçak ve mühimmatlarıyla donatılmış Akıncıları olan 152'nci Jet Filo Komutanlığı, tarihi şan ve şerefle dolu Akıncı adını yüreklerinde hissettikleri büyük sorumlulukla, terörle mücadele harekatlarını ve vatan menfaatlerinin korunması amacıyla verilecek tüm görevleri büyük bir özveri ve titizlikle yerine getirmektedirler."

2 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Yüzbaşı, alarm reaksiyon nöbetlerinin yüksek eğitim gerektirdiğini vurgulayarak, "Normalde ikaz geldiğinde yerden kalkışınızın 15 dakikada tamamlanması beklenir ancak Akıncı Filo, yaptığı eğitimlerle bu süreyi yaklaşık 7 dakikada tamamlayıp, kalkış yaparak tehdidi önlemektedir." ifadelerini kullandı.

3 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Alarm reaksiyon görevlerinde, reaksiyon süreleri 7 dakikayı geçmeyen Akıncı Filo, bu konuda bölgesinde en etkili kuvvet çarpanıdır." diye konuştu.

4 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Sınırların taciz edilmesine asla fırsat vermediklerini ifade eden yüzbaşı, "Akıncılar, icra ettiği NATO ve milli alarm reaksiyon görevleriyle, ülke sınırlarını taciz etme potansiyeli olan her türlü hava aracını gerekirse angaje olarak en kısa sürede bertaraf edebilmektedir.

5 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

"Akıncı Filo, bölgesinde en etkili kuvvet çarpanı""Akıncı Filo"da görevli yüzbaşı, AA muhabirine, çağın en modern mühimmatlarıyla donatılan 152'nci Jet Filo Komutanlığının, tarihi şan ve şeref dolu "Akıncı" adının sorumluluğuyla hareket ettiğini belirtti.

6 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

101'inci filonun tanker uçakları, "Akıncı" pilotlarının kullandığı F-16'lara havada yakıt ikmali yaparak operasyon menzillerinin ve sürelerinin artırılmasını sağlıyor.

7 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Dünyanın havada yakıt ikmali yapabilen sayılı güçlerinden 101'inci Havada Yakıt İkmal Filo Komutanlığının da 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında konuşlu olması, 152'nci Filo'nun gücüne güç katıyor.

8 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Bu alanda yüksek eğitim alan pilotlar, nöbetleri sırasında bir talimat geldiğinde veya tehdit algılandığında çağrı adlarına yakışır şekilde 7 dakikadan az sürede havalanıp tehdit oluşturan unsuru kontrol ediyor, gerektiğinde de etkisiz hale getiriyor.

9 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

24 saat alarm reaksiyon nöbetindeler"Akıncı Filo", çoklu görevlerinin yanı sıra 24 saat boyunca alarm reaksiyon nöbeti de tutuyor.

10 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Toplantıların ardından teçhizatlarını kuşanan pilotlar, vatan müdafaası için "çelik kanatlı" yol arkadaşlarıyla zorlu görevlere uçuyor.

11 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Görevlere büyük bir dikkatle hazırlanan "Akıncı Filo" pilotları, operasyonun ve sahasının en ince ayrıntısına kadar incelendiği toplantılara katılıyor.

12 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

F-16 savaş uçaklarını kullanan filo, icra ettiği "Av-önleme" ve "Av-bombardıman" çoklu görevleriyle sınırların güvende kalmasını sağlıyor.

13 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

10'uncu Tanker Üs Komutanlığında bulunan filo, gecenin zifiri karanlığında dahi hızlı ve çevik olmaları dolayısıyla, düşman topraklarına düzenledikleri ani baskınlarla bilinen "Akıncılara" benzetildiği için "Akıncı Filo" çağrı koduyla anılıyor.

14 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Türk Hava Kuvvetlerinin, hava ve sınır güvenliği, ulusal çıkarların korunması ve terörizmle mücadele çalışmalarında en önemli görevlerden birini 152'nci Jet Filo üstleniyor.

15 / 15 Akıncı Filo gücü dünyada sayılı ülkelerde var!

Hızlı ve çevik olmaları dolayısıyla "Akıncı" olarak anılan Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında konuşlu 152'nci Jet Filo Komutanlığı, 24 saat tuttukları alarm reaksiyon nöbetlerinde olası bir tehdide karşı F-16 savaş uçağıyla 7 dakikadan az sürede havalanıp hedefe odaklanıyor.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap