SON DAKİKA


Foto Galeri > Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

10 Ağustos 2019 Cumartesi - 13:00

Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

1 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

İslam dünyasının heyecanla beklediği Kurban Bayramı geldi. Dünyadan da ilginç kareler ortaya çıktı. İşte dünya ülkelerinden çok enteresan kurban bayramı manzaraları...

2 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

3 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Mısır'da son yıllarda kurban kesenlerin sayısındaki azalmayı 2014'ten bu yana sistematik şekilde yapılan zamlarla artan hayat pahalılığına bağlayanlar olduğu gibi dini gerekçelerle açıklayanlar da var.

4 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

5 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Mısırlıların diğer İslam ülkelerine oranla daha az kurban kestiği gözleniyor. Özellikle orta gelirli sınıf kurban kesme işini sadece zengin ve varlıklı kesimlere ait bir ibadet olarak görüyor. Toplumun bu katmanları kurban kesmektense bayramda kasaptan bol miktarda et almayı tercih ediyor.

7 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Kurbanlık alıcısı Ramazan Halef, "Koyun, koç yaklaşık iki yüz bin Suriye Lirası (2 bin Türk Lirası) tutuyor." dedi.Halef, "Kurbanın kilogram fiyatı iki bin Suriye Lirası (20 TL). Geçen sene bin iki yüz Suriye Lirasıydı (12 TL). Bu sene kasaplardan kiloyla et bile alamıyorsun. El yakıyor. 4 bin 500 Suriye Lirası (45 tl)." diye konuştu.

8 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Halep iline bağlı söz konusu ilçelerde, yerel meclislerce belirlenen kurban pazarlarında her geçen sene hareketlilik nispeten azalıyor.

9 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde kurbanlık fiyatları her geçen sene daha da artarken, aileler et yiyebilmek için yardım kuruluşlarının dağıtımlarını bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun terörden arındırdığı Bab, Cerabus, Afrin ile Azez ilçesinde kurban bayramı için hazırlıklar sürüyor.

10 / 10 Dünyadan Kurban Bayramı manzaraları!

MısırMısır'da Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanırken hayvan pazarlarına ilgi satıcıların beklediği düzeyde değil.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap