SON DAKİKA


Foto Galeri > Trabzon'da ağaç katliamı!

Trabzon'da ağaç katliamı!

01 Mayıs 2019 Çarşamba - 16:50

Boztepe'de ağaç katliamı yapanlar şimdi yandı...

1 / 5 Trabzon'da ağaç katliamı!

Trabzon'un turistik bölgelerinden biri olan Boztepe Mahallesi'nde yaşanan ağaç katliamında 22 akasya ağacı kesildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi savcılığa suç duyurusu yapacağını açıkladı.

2 / 5 Trabzon'da ağaç katliamı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Ortahisar İlçesi Boztepe Mahallesi'nde, belediyemiz uhdesinde olan ve Ali Şükrü Bey Parkı olarak bilinen alanın kuzey kesimindeki yamaç arazide kendiliğinden yetişen 22 adet akasya ağacının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce izinsiz olarak kesilmesiyle ilgili inceleme başlatılmıştır.

3 / 5 Trabzon'da ağaç katliamı!

Devlet ormanlarından sayılmayan, ancak belediyemize bağlı park, bahçe, koruluk ve mezarlıklarda belediyemizin izni olmadan her ne sebeple olursa olsun ağaç kesimi yapılması suç teşkil etmektedir. Bu tür eylemlerde ivedilikle yasal işlem başlatılmaktadır.

4 / 5 Trabzon'da ağaç katliamı!

Devlet ormanları dışında kalan gerek belediye gerekse özel mülkiyetteki arazilerde ağaç kesimi ile ilgili kurallar ise, Orman Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Orman Sayılmayan Yerlerdeki Ağaç ve Ağaççıklardan Faydalanılması Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre belirlenmiştir.Buna göre; resmi orman olmamakla birlikte, yöredeki kamu arazilerinde doğal olarak yetişen ağaç ve ağaççık türlerinin kesiminde orman işletme şefliklerince tutanak düzenlemesi zorunluluğu bulunmaktadır. Bir ağacın 20-25 yılda yetiştiği göz önüne alındığında, gerek belediyemizce dikilen gerekse doğal koruluklarda kendiliğinden yetişerek ağaç halini alan milli servetimiz konusunda toplum genelinin duyarlı olması, kaçak kesimlerin Büyükşehir Belediyemize, Orman İşletme Müdürlüklerine hatta güvenlik güçlerine ihbar edilmesi önem arz etmektedir.

5 / 5 Trabzon'da ağaç katliamı!

Bu doğrultuda belediyemizin ilgili birimleri tarafından, olayın aydınlatılması ve kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için en kısa sürede Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap