SON DAKİKA



Haber > Gündem > 2006 yılındaki ABD raporunu canlı yayında ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt Uğur Dündar'a açıkladı! Türkiye'de neden Başkanlık Sistemi olmalı

2006 yılındaki ABD raporunu canlı yayında ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt Uğur Dündar'a açıkladı! Türkiye'de neden Başkanlık Sistemi olmalı

16 Ekim 2021 Cumartesi - 17:06




Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt'un, 2017 referandumundan önce gazeteci Uğur Dündar'a 2006 yılında CIA Türkiye Masası Şefi'nin neden Türkiye'ye Başkanlık Sistemi getirilmesi gerektiğini anlattığı video tekrar gündem oldu.





CHP eski Konya Milletvekili şu an Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Başkanlığını yapan Hüsnü Bozkurt'un yıllar önce gazeteci Uğur Dündar ile 2017 yılında yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu'ndan önce yaptığı röportaj yıllar sonra tekrar gündem oldu.

Gündeme bomba gibi düşen videoyu Sakalar İskitler paylaştı. Paylaşımda "Cia Ankara masa şefinin 2006 yılında, ABD Dış İşleri Bakanlığına verildiği raporu hatırlatalım.
...Amerikan çıkarı için Türkiye'de bir federasyon kurmak için hükümeti, meclisi, orduyu, yargıyı devredışı bırakan bir BAŞKANLIK SİSTEMİ gerekiyor.   Düşünün yıl 2006" 
cümleler kullanıldı.

İŞTE O VİDEODAKİ RÖPORTAJ

Gündemi yine bomba gibi düşün videoda Hüsnü Bozkurt: "CIA Türkiye Masası Şefi rapor veriyor Amerikan Dışişleri Bakanlığı'na. Aynen şunu söylüyor 2006 yılı. Türkiye'nin bu şekliyle Amerikan politikalarının yanında olmasından emin olamayız. Ülkeyi kuranlar (Yani Mustafa Kemal, İsmet İnönü yani 2 ayyaşı tırnak içinde) denetim mekanizmasını çok siki tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiğinizde Meclis, Meclisi ikna ettiğinizde ordu, orduyu ikna ettiğinizde Yargı karşınıza dikiliyor. Eğer Amerikan çıkarı eğer Türkiye'de bir federasyon kurulması ise dikkatinizi çekerim sene 2006. 
Bir daha okuyorum eğer Amerikan'ın çıkarı Türkiye'de bir federasyon kurulması ise mutlaka ve öncelikle Yargı, ordu, meclis ve hükümeti ortadan kaldıran Başkanlık rejimine geçirilmelidir."




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap