SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Uraloğlu: Hedefimiz İstanbul'da 10 yılda metronun uzunluğunu 600 kilometreye çıkarmak

Abdulkadir Uraloğlu: Hedefimiz İstanbul'da 10 yılda metronun uzunluğunu 600 kilometreye çıkarmak

28 Mart 2024 Perşembe - 15:04




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, en son İstanbul Havalimanı-Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını belirterek, "Oradan başlayıp, Halkalı'ya kadar inecek olan 17,5 kilometrelik metro inşaatımızda da çalışmalar devam ediyor." dedi.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küçükçekmece’de AK Parti'nin seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek vatandaşlara hitap etti.

Bakan Uraloğlu’na partilerin ilçe başkanları eşlik etti.

Bakan Uraloğlu, burada vatandaşların sorduğu sorulara yanıt verdi.

Ardından esnaf ziyaretin bulundu.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük geçen araç miktarı 150 bin"


Programda vatandaşlara konuşan Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın İstanbul'da birçok devam eden ve yaptığı işler var. İstanbul'da iki tane boğaz köprüsü var. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki günlük trafik aşağı yukarı 250 bin civarında. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde yaklaşık 200 bin, bunlar neredeyse tamamen şehir içerisinde hitap eden. Bakın şurada Avrasya Tüneli var. Aşağı yukarı 80 bin bir trafikte orada var günlük. Yine Marmaray var, aşağı yukarı günde 290-300 sefer yapılıyor orada.

"İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en büyük dünyada da altıncı sırada"

Orada da aşağı yukarı 650 bin civarında İstanbullumuza, vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde günlük geçen araç miktarı 150 bin değerli kardeşlerim. Yüz elli bin ile büyük bir bölümü ağır taşıt trafiği. Ulaşım adına bizim yaptığımız. İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en büyük dünyada da altıncı sırada. Geçen sene oradan sadece taşınan yolcu miktarı 78 milyonu geçti. Neredeyse Türkiye nüfusu kadar oradan yolcu taşıdık” dedi.

“Sadece bu sene 4 tane metro açılışı yaptık"

İstanbul'da bu yıl içinde 4 tane metro açtıklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Sadece bu sene 4 tane metro açılışı yaptık. En sonunda havalimanı Arnavutköy arasındaki metro metroyu 14 kilometre olarak açtık. Geri kalan oradan başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17,5 kilometrelik metro inşaatımızla da çalışmalar devam ediyor. O Küçükçekmece'ye İnşallah hizmet etmiş olacak. Ne zaman açacağız? Muhtemelen önümüzdeki senenin bugünlerine kalmadan İnşallah onu da açmış olacağız ve o anlamda da İstanbul'un trafiğine ciddi bir katkı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap