SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti, asıl hedefin Erdoğan olduğu tezi ile h

AK Parti, asıl hedefin Erdoğan olduğu tezi ile h

25 Ocak 2015 Pazar - 10:31








Süleyman Demirel, DYP’nin seçim otobüsü, “Süvari”nin üzerinden yarı beline kadar sarkar, elinde tuttuğu dosyaları kalabalığa doğru sallayarak, ”Elimde Koskotas dosyaları var” derdi. O sırada komşumuz Yunanistan, Koskotas isimli bir işadamının yolsuzlukları nedeniyle sarsılıyordu. Meydanlardan yükselen, “Kurtar bizi Baba” sesleri arasında sandığı doldurdu ve başbakan oldu. Sıra, Koskotas dosyalarının içini doldurmaya gelmişti. Devlet Bakanı Orhan Kilercioğlu başkanlığında yolsuzlukları araştırmak üzere bir komite kuruldu. Aylar süren çalışmalar sonucunda 140 dosya tespit edildi. Bunlardan 73’ü Meclis’e gönderildi. 48’i hakkında soruşturma komisyonları kuruldu.

TÜRKİYE NEFESİNİ TUTUP BEKLEDİ

Bayındırlık ve İskan Bakanları Safa Giray ile Cengiz Altınkaya. Aylar süren yargılamalar sonucunda ikisi de beraat etti. Zaten o nedenle Yüce Divana gönderme yetkisi TBMM’ye verilmiştir. Yoksa yetkili bir mahkeme tayin edilirdi. Verilecek karar sadece hukuki değil, siyasi ve toplumsal boyutlar da hesaba katılması için. AK Partili 4 eski bakan için bulunmuş bir sistem değil. Türkiye nefesini tutmuş Yüce Divan konusunda verilecek kararı bekliyordu. Meclis iradesi 4 eski bakanın Yüce Divan’a sevkine gerek olmadığı yönünde cereyan etti. Yerel mahkeme 17 Aralık iddianamesinde takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına yapılan itirazlar mahkeme tarafından reddedildi. TBMM’de AK Parti milletvekillerinin teklifi üzerine kurulan soruşturma Komisyonu Yüce Divan’a gerek olmadığı kararını verdi. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan gizli oylamada 4 eski bakanın Yüce Divan’a sevkine gerek olmadığına karar verdi.

PARTİ YÖNETİMİ İRDELEMELİ!

“Hiçbir milletvekilimize herhangi bir şekilde yönlendirme, baskı olmamıştır, olması gereken de budur” tartışılması gereken AK Parti’nin tutumu değil. Bu durum Yüce Divan oylamasında AK Parti oylarındaki fireyi görmemize engel değil. AK Parti yönetimi bunu iyi değerlendirmeli.


SEÇİM PERFORMANSINI NASIL ETKİLER?

Başarısız siyaset mühendisliklerinin müflis tüccarları dün itibariyle yeni bir oyunu sahneye koymaya başladılar. Bu oyunun adı, “AK Parti’de yolsuzluklardan rahatsız olan ve temiz siyaset isteyen 50 kahraman milletvekili.” AK Parti 17 ve 25 Aralık operasyonlarını darbe girişimi olarak gördü ve asıl hedefin Recep Tayyip Erdoğan olduğu tezi üzerinden hareket etti. Günün konusunun önemime binaen kendimize bir soru soralım; AK Parti’deki fireler ne anlama geliyor? Bu olay AK Parti’nin seçim performansını nasıl etkiler? Birinci soruya ilişkin ihtimaller şöyle sıralanabilir: - Yolsuzluk duyarlılığını yansıtıyor. Gizli oylamada insanlar elini vicdanına koydu ve bakanların suçsuz olduğuna dair güven oluşmadı, Yüce Divan’da aklansın diye düşündüler. - AK Parti bünyesinde hala varlığını sürdüren kripto paralelcilerin hamlesi. Şu anda onlar için AK Parti’yi vuracak en güçlü silah yolsuzluk iddialarıdır. Bakanlar Yüce Divan’a gider, oradan da mahkeme seyrinde Cumhurbaşkanının ailesine doğru uzanılırsa savaşta müthiş bir vuruş gerçekleşmiş olur. - Üçüncü defa seçilmeme kriteri çerçevesine girenlerin burukluğu, yolsuzluk hassasiyeti ile bütünleşip, bir tepkiye dönüşmüş olabilir.

AK Parti bünyesinde bunun analizinin yapılacağı muhakkaktır. Partideki her gelişmeyi kendi siyasi misyonu açısından önemsiyor olmakla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Fire” konusunu özenle değerlendireceği kesindir. Bu arada parti içinden yükselen ve “İhanet” eksenine oturtulan “Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner dili”nin de çok keskin olduğunu düşünüyorum. Her işi götürüp “Paralel ihanet”e bağlamanın, rahatsızlık verici boyutlara ulaştığı tarzındaki kanaatin, son zamanlarda yaygınlaştığını da not etmek isterim. Olayın, AK Parti’nin seçim performansını nasıl etkileyeceği konusuna gelince, ben orada muhalefetin sevinç çığlıklarının içinin çok dolu olduğunu düşünmüyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap