SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akar'dan "Türk ordusu satıldı" diyen CHP'li vekile tepki

Akar'dan "Türk ordusu satıldı" diyen CHP'li vekile tepki

29 Kasım 2020 Pazar - 15:27




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir programda "Türk ordusu satıldı" diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarına yönelik olarak, "Bu gayri milli dili şiddetle kınıyoruz. Hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.





Bir televizyon programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" dedi.

"HUKUK ÇERÇEVESİNDE HESABI SORULACAK"

TSK aleyhindeki ifadeye, keskin ve net bir dille tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hukuk çerçevesinde hesabının sorulacağını belirterek şunları söyledi: "Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayr-i milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz"

Akar, konuyla ilgili daha detaylı açıklamanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap