SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akif Beki'den Cahit Özkan yorumu: Ezberi tekrar etmesi, AKP'yi kızdırdı

Akif Beki'den Cahit Özkan yorumu: Ezberi tekrar etmesi, AKP'yi kızdırdı

17 Mayıs 2022 Salı - 12:38




Karar yazarı Akif Beki, köşe yazısında, AK Parti'de krize yol açan Cahit Özkan hakkında yorum yaptı. Özkan'a haksızlık yapıldığını söyleyen Beki, "Ezberi tekrar etmesi, AKP'yi kızdırdı" dedi.





“FETÖ finansörü” olmakla suçlanan ancak son dönemde ilişkilerin yeniden geliştirilmeye çalışıldığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin sözleriyle  AK Parti'de krize yol açan AKP Grup Başkanvekili  Cahit Özkan hakkında Karar yazarı Akif Beki'den dikkat çeken yorum geldi. Beki, "Başka ne demesini bekliyordunuz!. Bunu söylemesi yanlış mı" dedi.

Cahit Özkan'ın "Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu" şeklindeki ifadesini hatırlatan Beki, şunları söyledi:

"Dış politikanızın ters düştüğü aktörlerle girdiğiniz her mücadeleyi; 'ya onlar ya biz'e getirirseniz... En üst perdeden esip savurur, 'diz çöktüremeyecek, boyun eğdiremeyecekler' sloganıyla üstlerine yürürseniz...

Çıkarların her çatışmasını, her sürtüşme ve çekişmeyi, ülkeler arası rekabetin ötesinde ölümüne bir beka savaşı gibi sunarsanız...

Olacağı budur. Kavgalılarınızla barıştığınızda ya siz ya onlar; birinizin kaybetmiş, diğerinizin kazanmış olması gerekir.


E bir AK Parti grup başkanvekili de diz çöktürülen tarafın biz olduğunu kabul edecek değil ya! Cahit Özkan’dan, başka ne demesini bekliyordunuz!

Şöyle düşünecekti elbette...

Suud, Mısır, İsrail ve Emirlikler, Türkiye’yle mücadeleye girdiler. Hepsi bir oldu, AK Parti tek. Zaten hepsini toplasanız bir Türkiye etmezdi. Devirmek istedikleri AK Parti kazandı, onlar kaybetti. Yenilgiyi kabul ettiler. Şimdi bükemedikleri bileği öpmek için sıraya giriyorlar.

Birleşik Arap Emirlikleri mi soruldu? Özkan, onu da teslim olanlar arasında sayacaktı, ya ne yapacaktı!

' ABU DABİ YÖNETİMİNİN TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEDİĞİNİ GÖRÜNCE TESLİM OLDUĞUNU SÖYLEMEK YANLIŞMIŞ YANİ'


Fakat AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti olarak buna katılmadıklarını açıkladı. Abu Dabi yönetiminin, Türkiye’ye diz çöktüremediğini görünce teslim olduğunu söylemek, yanlışmış yani.

'Baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye olmadan menfaatlerini koruyamıyor', Emirlikler de havlu attı, Türkiye’siz oyun kurulamayacağını anlayıp bize yanaştılar demek de yanlışmış.

AK Parti, katılmıyor buna.

'BİR YETKİLİNİN ESKİ EZBERİ TEKRAR ETMESİ, İKTİDARI KIZDIRIYOR'

Özkan; '15 Temmuz’un, FETÖ ve diğer Türkiye düşmanlarının finansörü' Abu Dabi’yle ipleri koparmayalım istediği için, CHP’yi suçluyordu. AK Parti, bu söyleme de katılamıyor artık. Hatta bir yetkilisinin eski ezberi tekrar etmesi, iktidarı kızdırıyor da.


Eski söylem, yanlışlandı. Sözcü Çelik, Özkan’ı düzeltirken doğrusunu şöyle formüle etti: İlişkimiz, liderlerin ortak iradeleriyle, karşılıklı güven ve saygıya dayanıyor.

Suud’a, Mısır’a, Emirlikler’e dümdüz gitme devri kapandı anlayacağınız. İlişkimiz, ima bile kaldırmıyor, kızdırma ve gücendirme riski var.

'BU ANLAYIŞA DAHA GEÇ ULAŞTIĞI İÇİN BUNCA YÜKLENİLMESİ HAKSIZLIK DEĞİL Mİ?'

Artık Cahit Özkan da anlamıştır. Ama sırf bu anlayışa daha geç ulaştığı için bunca yüklenilmesi, haksızlık değil mi? İlla içini rahatlatmak istiyorsa, Batı ne güne duruyor, hala nazımız geçiyorken versin veriştirsin işte. (...)"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap