SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avrupa kalbindeki krizleri aşamıyor

Avrupa kalbindeki krizleri aşamıyor

19 Nisan 2016 Salı - 13:45




AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKPM Genel Kurulu'na hitap etti.





İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Küreselleşmenin hayatın her alanını etkilediği böyle bir ortamda, adalet ve merhameti de küreselleştirmek zorundayız. Aksi halde dünyanın hiç bir bölgesinde, ne adaletten ne özgürlükten ne de güvenlikten söz edebiliriz.

"BİZİM MAZLUMLARA KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR"

Bizim, mazlumlara, masumlara kapımız açıktır, ülkemiz açıktır ama en önemlisi yüreğimiz ardına kadar açıktır ve açık kalacaktır. Önümüzdeki dönemde de bu insani tutumu sürdüreceğiz. Hepimiz kayıp nesiiler riskinin farkına varmalıyız. Sığınmacı çocuklar için acil dersliklere ihtiyaç var. Düzensiz göç ortak sorunlarımızdandır.

"AVRUPA KALBİNDEKİ KRİZLERİ AŞAMIYOR"


Dostlarımız maalesef külfet paylaşımında gereken sorumluluğu üstlenmemiş, bölge ülkeleri yalnız bırakılmıştır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, Suriyeli kardeşlerimiz için yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan, takdir edilmek için bahsetmedim ve buraya da takdir edilmek için gelmedim. Biz sadece sorunun ciddiyeti, boyutları ve külfet paylaşımının önemine dikkat çekmek için bunları uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz.Bu konu ben dönem başkanlığı görevimi üstlendiğimde de vardı, hala devam ediyor. Avrupa kalbindeki krizleri de aşamıyor. Terör karşısında yek vücut olmalıyız.

"SURİYE SORUNUNUN KALICI ÇÖZÜMÜ SORUNUN KAYNAĞINA İNMEYİ GEREKTİRİR"

AB ile bir mutabakata vardık. Bu mutabakatın 3 önemli etkeni bulunuyor. Ege'de mülteci ölümlerinin durdurulması, düzensiz göçün durdurulmasıdır. AB ile vardığımız bu mutabakat uygulanırsa geçici çözümü bulmuş oluruz ancak kalıcı çözümü bulmak için sorunun kaynağına inmemiz gerekiyor. Kitlesel göç dalgalarını durdurabilmek için, insanların kendi ülkeleri içinde yaşayabilmeleri gerekmektedir. Biz, bunun için Suriye sınırı içinde krizin başından beri güvenli bölge oluşturulmasını savunuyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap