A+ A-
Yorum
10

Bakan Işıkhan: İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz

Yayın Tarihi: 27.09.2024 - 23:10
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İstihdamda rekor üstüne rekor kırıyoruz. Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız son verilere göre 32 milyon 712 bin kişiyle tarihi zirveyi yakalamış durumda." dedi.
Kaynak:AA

Bakan Vedat Işıkhan, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında, Türkiye'nin çalışma hayatında, ekonomisinde, kalkınmasında emeği olan iş dünyası temsilcileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Her zaman iş insanlarının yanında olduklarını belirten Işıkhan, "Siz yeter ki çalışın, üretin ve istihdam sağlayın. Bugüne kadar şartlar müsaade ettiği ölçüde vermiş olduğumuz her sözü de yerine getirdik. Elimizdeki bütün imkanları yatırımcımız, işverenimiz, çalışanlarımız için seferber ettik ve etmeye de devam ediyoruz." diye konuştu.

 

Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda, el birliğiyle her alanda yoğun bir çalışma dönemi icra ettiklerini vurguladı.

 

Özellikle ekonomik kalkınma için gerek çalışma hayatında gerekse ekonomiyi ilgilendiren her alanda dört koldan, gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Işıkhan, şöyle devam etti:

 

"Bilhassa hedeflerimizi gerçekleştirmek ki hedefimiz, tam bağımsız bir kalkınma sürecidir. Bu tam kalkınma sürecini gerçekleştirebilmek için de yerli ve milli unsurları harekete geçiriyoruz. Bunu gerçekleştirebilmenin en önemli yollarından birinin ise sağlıklı işleyen bir çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sisteminden geçtiğini hepimiz biliyoruz.

 

Bu noktada sizleri rahatlatmak, işverenlerimizin karşılaştığı zorlukları azaltmak, bürokratik yükü hafifletmeye yönelik çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere İŞKUR vasıtasıyla işverenlerimizi ve işçilerimizi bir araya getiriyor, işverenlerimizin aradığı elemanı bulmasına yardımcı oluyoruz.

 

Diğer yandan, teşviklerimiz ve desteklerimizle işletmelerinizin büyümesine ve istihdamlarını artırmalarına katkı sunuyoruz. Önümüzdeki dönem, yine işverenlerimizi istihdam artışı noktasında desteklemeye devam edeceğimiz bir dönem olacak."