SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Kurum: İkinci el konutlarla ilgili de çalışma yapacağız

Bakan Kurum: İkinci el konutlarla ilgili de çalışma yapacağız

06 Ocak 2023 Cuma - 14:37




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konutlarla ilgili çalışma yapılacağını duyurdu.





28 Temmuz 2021'de çıkan ve kısa sürede geniş alana yayılan orman yangınında evlerini kaybedenlere yeni konutlar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 427 konutun yarın teslim edileceğini açıkladı.

Bakan Kurum açıklamasında şunları söyledi; Evlerimiz ağırlarımız zarar gördü. Burada yaşayan canlılarımız zarar gördü. Hiçbir zaman birliğimizi bırakmadım. Antalyamız için burada seferberlik ruhuyla hareket etti. Vatandaşımızı açta, açıkta bırakmadan hareket ettik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşımızın yanındaydık. Milletimizle birlikte her birlikte acılarımızı ortadan kaldırma adına mücadele veriyorduk. Bayır'da Ayşe kardeşimizle birlikteydik.

Afetten zarar görmüş neresi varsa biz oraya gittik. O kıvılcım sönene kadar vatandaşımızın elini bırakmadık Tabi afetin hemen ardından da hızlı bir şekilde inşa sürecini geliştirmemiz gerekiyordu.

İnşallah yarın sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de afetten zarar görmüş vatandaşlarımızın 427 konutun teslim mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Bugünkü yatırım değeriyle yaklaşık 3 milyar tutarındadır. Biz sadece yeni yuva yapmıyoruz. Bununla birlikte sosyal donatımlarıyla, yeşil alanlarıyla, ağırıyla... vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa onu yapıyoruz. Buradaki ekolojik hayatın yeniden canlandırılması sözünü vermiştik. Çiftçimize desteklerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın yüzündeki tebessüm bizim için mutlulukların en güzeliydi.


Kapkara olan Kalemler köyümüz bugün yemyeşim. İnşallah tüm alanlarımızla bu çalışmalarımızı hep birlikte yapıyor olacağız. Bu çalışmaların odağında insanımız, çevremiz var. 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sayın Cumhurbaşkımızın liderliğinde sığdırdık.

"İKİNCİ EL KONUTLARLA İLGİLİ DE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

"İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmesi için çalışmaları da yapacağız" diyen Bakan Kurum, "Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap