A+ A-
Yorum
10

Bakan Tekin açıklama yapmıştı: Alman okuluna Türk öğrenci alımı durduruldu!

Yayın Tarihi: 25.07.2024 - 16:39 | Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 - 16:38
Fransız okullarının ardından bu hafta Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne bağlı Ernst-Reuter Okulu da Türk öğrenci alımını durdurdu. Konuyla ilgili Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Yasal mevzuata uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye'de eğitim veren Fransız okulları "Charles de Gaulle" ve "Pierre Loti" arasındaki statü anlaşmazlığının ardından bu okulların gelecek eğitim-öğretim döneminde Türk öğrenci kabul edemeyeceği açıklanmıştı.

ALMAN OKULU DA TÜRK ÖĞRENCİ ALIMI DURDURDU

Benzer şekilde Ankara'daki Alman okulu Ernst-Reuter de bu hafta Türk Dışişleri'nin uyarısı üzerine bir sonraki duyuruya kadar çifte vatandaşlar dahil Türk pasaportu bulunanların kayıtlarını alamayacaklarını açıkladı.

Ernst-Reuter Okulu tarafından yayınlanan açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı'nın bir nota yayınlayarak 2024/2025 eğitim-öğretim yılında anaokulu da dahil olmak üzere Ankara'daki Ernst Reuter Okulu'na Türk pasaportlu (Çift uyruklular dahil) yeni öğrencileri kabul etmemizi bir sonraki duyuruya kadar maalesef yasakladığını bildirmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Alman Dışişleri Bakanlığı, DW Türkçe'ye Türk öğrenci alımı durdurulan Alman okulları ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki üç okulun karardan etkilendiğini belirtti.

Bakanlık, söz konusu kararın 2024/25 eğitim-öğretim yılında Ankara Ernst-Reuter Okulu ile okulun İzmir ve İstanbul'daki iki şubesine yeni kayıt yaptırmak isteyen Türkiye vatandaşlığına sahip öğrencileri etkilediğini belirtti. Açıklamada, bu okullara devam eden Türk vatandaşı öğrencilerin uygulamadan muaf olduğu ifade edildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynakları konuyla ilgili olarak Türk makamlarıyla irtibat halinde olduklarını da vurguladı.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler