SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlar Akar ve Kurum Samandağ'da

Bakanlar Akar ve Kurum Samandağ'da

13 Şubat 2023 Pazartesi - 11:49




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki arama- kurtarma çalışmalarını inceledi; bölge halkına taziye ziyaretinde bulundu.





Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından arama- kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerine yönelik yoğun çalışmalar devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, arama- kurtarma ve yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Samandağ'a gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın de yer aldığı ziyaret kapsamında bakanlar Akar ve Kurum, ilk olarak AFAD Koordinasyon Merkezi'nde ilçedeki çalışmalara ilişkin brifing aldı, talimat verdi ardından sahadaki çalışmaları yerinde inceledi.

'BU YARALARI SARACAĞIZ'

İki bakan daha sonra aralarında bölgenin kanaat önderlerinin de bulunduğu bölge halkına taziye ziyaretinde bulundu. Başsağlığı dileyen Bakan Akar, "Büyük bir acıdan bahsediyoruz. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren devlet seferber oldu" dedi.

Yaşananların çok derin yara olduğunu dile getiren Akar, "Olumsuz hava şartlarının helikopter uçuşuna müsaade etmemesi, Hatay Havalimanı'nın depremden zarar görerek kullanılmaz duruma gelmesi çalışmaları zorlaştırdı. Buna rağmen ilk andan itibaren enkaz altında kalan kardeşlerimizi bir an önce hayata kavuşturabilmek ve yaraları sarabilmek için herkes zamana karşı büyük bir gayret gösterdi" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap