SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir MHP vardır bin riya karşısında!

Bir MHP vardır bin riya karşısında!

30 Ocak 2015 Cuma - 11:04








Dünyanın her yerindeki siyasi partilerin, her seçim öncesinde belli bir program dâhilinde söylemlerini değiştirdikleri, çalışmalarını normal seyrinden farklı yerlere yönelttikleri ve bir miktar popülizme kaydıkları görülür. Bu yönelim, seçim işleminin doğası ve seçmen psikolojisi göz önüne alındığında, oldukça tabiidir. Fakat bu durum, anayasal süreçleri baskıcı kimliğe bürünmüş ve demokrasi kurumu yerleşmemiş toplumlarda, içi boş vaatlere, hamasi hitabetlere ve göz boyamalara dönüşmektedir.

Bugün Türkiye’nin ahvali, tam da bu çerçevede şekillenmektedir. AKP siyaset sahnesinde beliriverdiğinden beri, partinin çalışmalarında ve Erdoğan’ın konuşmalarında gözlemlediğimiz bu popülizm, her nedense her seçim döneminde milliyetçi çevreleri hedef almaktadır. Elbette Türkiye gibi, tüm emperyalist tezgâhlara, etnik fitnelere; kültürel yozlaşmaya, kapitalizmle yayılma gösteren maddeci dünya görüşüne, ahlaki çöküntüye; iktidardaki neo-liberal dönüşüm çabalarına ve vitrindeki sözde insan hakları, özgürlük ve demokrasi savunucularının yaygaralarına rağmen, halkının çoğunluğunun muhafazakâr olduğu ve “millet” olma kararlılığını sürdürdüğü bir ülkede, hedefi bu yönde belirlemek rasyonel bir tercihtir. Fakat yanlışlık, insanların muhafazaya uğraştığı mukaddesatı yerle yeksan edecek tüm adımları attıkları halde, iktidarları söz konusu olduğunda müthiş bir riyakârlıkla yüzlerini “millete” dönmelerinde yatmaktadır.

AKP iktidarı bu şekilde, seçim atmosferinde sarf edilen etkileyici sözlerle, 4 yıl boyunca yaptıklarını unutturacağını düşünmektedir. Daha doğrusu, Türk milletini bu derece idrakten yoksun ve hafızası zayıf bir topluluk yerine koyma hadsizliğinde bulunmaktadır. Bu çerçevede, iktidar partisi bu kez de icraatlarına MHP’nin “2023” projesini iktibas (alıntı) ya da “intihal” ederek başladı. Dün Erdoğan’ın yaptığı popülizmi bugün Başbakanımız Sayın Davutoğlu yapıyor: 2023 Hedef Lider Türkiye... Oysa bu proje Milliyetçi-Ülkücü Hareketin projesidir. Daha 23 Kasım 1997 tarihindeki MHP 5. Olağan Büyük Kurultay’ında, 2023 vizyonunu ortaya koyan, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’dir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu 2023 Lider Ülke Türkiye projesini, 57. Hükümet döneminde devlet politikası haline getirmiş ve 2000’de, 2001 ile 2005 yıllarını kapsayan Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı’na dâhil etmiştir.

Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, “Bugün Başbakan’ın ısrarla bahsettiği, 2023’te ülkemizin dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olma beyanı, bizim 2000 yılında tayin ettiğimiz bir hedeftir.” Bu projenin ileri bir ayağı da, 2053 hedefidir. 2023 yılında lider ülke olacak Türkiye’nin, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin 600. yıldönümü olan 2053 yılında bir “süper güç” olması hedeflenmiştir. Ayrıca, MHP’nin ve teşkilatlarının yıllardır yaptığı pek çok faaliyette bu projenin emarelerini görmek mümkündür. ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ projesi, sadece iktidar tarafından yürütülecek siyasi bir eylem planı değildir. Bu, ülkücü hareketin topyekûn sürdüreceği, bir toplumsal bütünleşme ve dönüşüm atağı, tarihsel ve kültürel bir şahlanış ülküsüdür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap