SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu heyet içerisinde ben yokum

Bu heyet içerisinde ben yokum

28 Şubat 2015 Cumartesi - 14:00




Mehmet Ali Şahin, bazı milletvekili ve bakanların 3 dönem kuralıyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştükleri konusuna açıklık getirdi.





AK Parti’de 7 Haziran seçimlerinde Antalya’dan 14 milletvekili adayının belirleneceği temayül yoklaması başladı. Temayül yoklamasının startını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yaptı. Antalya’da AK Parti’den 7 Haziran milletvekili seçimlerine katılmak üzere aday olan 116 milletvekili aday adayları için temayül yoklaması başladı. Temayül yoklaması ile 116 aday adayı arasından 14 isim delegelerce belirlenip merkeze gönderilecek. Temayül yoklamasının startını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi. 

Temayül yoklamasının startının ardından gazetecilerin bazı milletvekili ve bakanların aralarında olduğu bir heyetin parti tüzüğündeki 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşmeleriyle ilgili soruyu yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendisinin bu heyet içerisinde olmadığını ve AK Parti olarak millete vaat ettiklerinin arkasında durmalarının gerektiğini söyledi. Şahin, seçime yakın bir zamanda parti olarak böyle bir girişimde bulunacaklarını da düşünmediğini belirterek şöyle konuştu: "Üç dönem üst üste milletvekili başvurusunda bulunabileceği ve daha sonra ara vermek zorunda kalacağıyla ilgili düzenleme bizim partimizin kurulduğu zaman parti tüzüğüne aldığımız bir esastır. 2015 seçimlerine giderken bende basından duyduğum kadarıyla bazı arkadaşlarımız bu kural değişebilir mi amaçlı bir çalışma başlattıklarını ve bazı büyüklerimizle buna ilişkin istişare yaptıklarını öğrendik.

Bu heyet içerisinde ben yokum. Seçimlere çok yakın bir zamanda. Genel başkanı böyle bir olağanüstü kongre davetinde bulunabilecekleri ihtimalini ben pek görmüyorum. AK Parti olarak yola çıkarken halkımıza vaat ettiklerimizin arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben de 3 dönem kuralına tabiyim. AK Parti’de siyaset yapmak için illaki milletvekili seçilmek gerekmiyor. Ben su anda AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım. Bu göreve milletvekili olduğum için seçilmedim. Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçildiğim için bu görevdeyim. O bakımdan samimi olarak bu tür taleplerde bulunan arkadaşlarımız olabilir. Bu girişimlere saygı duyarım ancak seçime yakın zamanda böyle bir konunun gerçekleşeceği pek görmüyorum."  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap