SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyük müjdeler var! Tarih verildi, Erdoğan açıklayacak...

Büyük müjdeler var! Tarih verildi, Erdoğan açıklayacak...

18 Ekim 2022 Salı - 10:50




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'büyük müjdemiz var' diyerek tarih verdi. Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan milletimize açıklayacak." ifadelerini kullandı.





Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal konut ve arsa projesi ile ilgili detayları paylaşan Bakan Kurum, ayın 28'ini işaret etti.

Bakan Kurum, "Şehirlerimizdeki mülkiyet problemlerine ilişkin projeler yapıyoruz. Büyük müjdelerimiz var onları da inşallah ayın 28'inde Cumhurbaşkanımız milletimize açıklayacak." ifadelerini kullandı.

Sosyal konut projesi hakkında bilgi veren Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"İlk temelleri 25 Ekim'de atacağız. Daha önce 20 yılda yaptığımız gibi vatandaşımıza karşı sözümüzü tutacağız. 81 ilimizde 622 ilçemizde konut projesi yaparken ciddi bir başvuruyla karşılaştık. Bugün itibari ile sosyal konuta başvuru 7,5 milyona ulaştı. Tabi bu talebi görünce Cumhurbaşkanımız talep karşısında kayıtsız kalmayalım dedi ve konut sayısını 1 milyona çıkardı.

Daha önce TOKİ’den ev alanların başvuruları geçersiz sayılacak. Arsalar teslim edildikten sonra vatandaşımızın 2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz. Süreçte aksaklıklar yaşanması durumunda vatandaşımıza kolaylık sağlayacağız.


Yapım desteği istenmesi halinde TOKİ’miz onlara gerekli desteği sağlayacak. Biz müteahhit ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi göreceğiz. TOKİ çoğunlukla birlikte hareket edecek, çoğunluğun yapım desteği istemesi halinde devreye girilecek. Başvuru tarihinde şartları karşılayan vatandaşlarımızın daha sonra taşınması herhangi bir problem oluşturmayacak. Aileden kalan konut hisseleri de müracaata engel teşkil etmiyor. 81 ilin meydanlarına sosyal konut projesi dahilinde TOKİ TIR'larını gönderiyoruz. "

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap