SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP'li gençler isyan bayrağı çekti

CHP'li gençler isyan bayrağı çekti

17 Mart 2015 Salı - 12:04




Sabah erken saatlerde CHP Trabzon İl binasını basan bir grup genç, kontenjan uygulamasını protesto ederek, binaya kimseyi almadı.





Sabah erken saatlerde CHP Trabzon İl binasına gelen bir grup genç, kontenjan uygulamasını protesto ederek binaya giriş ve çıkışları engelledi. CHP Trabzon teşkilatının bulunduğu katın asansörünün önü çuvallarla barıkat yapılarak kapatılırken teşkilat katına inen merdivenlere ise sandalyeler yerleştirilerek hiçbir partili teşkilat katına alınmadı.  Polis erken saatlerdeki bu baskın üzerine il binası çevresinde önlemler almaya başlarken, Gençler de, basın mensuplarının haricinde kimseyi il binasına sokmama kararı aldı.

CHP il başkanı Güzide Önsel Uzun’u da arayan gençler "sakın buraya kimse gelmesin, kimseyi almayacağız" derken, işgal sonrası hazırladıkları pankartlarda 'Tek kontenjanımız özgürlük', 'Gücünüz yetiyorsa bizi teslim alın', 'Geleceğimiz için isyandayız' ifadelerine yer verdiler. Kendilerini CHP Trabzon Genç Militanlar olarak tanıtan grup yaptığı açıklamada “16.03.2015 tarihli merkez yürütme kurulu toplantısında alınan Trabzon’da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki olarak CHP Trabzon il Başkanlığı’nı işgal etmiş bulunmaktayız. Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi Genç militanları olarak partimizin karar organları tarafından demokratik özgürlükler göz önünde bulundurularak Trabzon’da yapılacak olan milletvekili belirleme yönteminin ön seçim olarak belirlenene kadar parti binasına hiçbir parti üyesini almayacağız ve bu eylemi sonlandırmayacağız” ifadelerini kullandılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap