SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çinliler yüzde 51'ni alacaktı! 3. köprüde kördüğüm!

Çinliler yüzde 51'ni alacaktı! 3. köprüde kördüğüm!

02 Ağustos 2021 Pazartesi - 17:21




Verilen devlet garantisiyle ve garanti ödemeleriyle tartışmalara neden olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51'i Çinlilere satılacaktı. Görüşmeler kördüğüme döndü.





2016 yılında bağlantı yollarıyla birlikte açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), her yıl verilen garanti geçiş ödemeleriyle gündeme geliyordu. 

Köprüyü inşa eden İtalyan Astaldi, içinde bulunduğu finansman krizi nedeniyle köprü hisselerini IC Yatırım’a satmıştı.  2027 yılına kadar işletme hakkını elinde bulunduran IC Yatırım ise 2019 yılından beri Çinli yatırımcılara köprünün yüzde 51'lik hissesini satmaya çalışıyor.

689 milyon dolar vererek köprüyü beş farklı yatırımcıyla almaya niyetlenen China Merchants Group iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings ile IC Yatırım arasında anlaşmazlıklar sürüyor.

2019 yılından bu yana süren görüşmeler 2013’te kullanılan 1,6 milyar dolarlık kredi nedeniyle kördüğüme döndü.

Industrial & Commercial Bank of China, Bank of China ve China Merchants Bank’ın da aralarında bulunduğu bankalar tarafından desteklenmesi planlanan refinansman için anlaşmazlıklar devam ediyor.


Bloomberg'e bilgi veren kaynaklar IC Yatırım'ın, Çinli yatırımcılar tarafından refinansmanın tamamlanmasına kadar satın alma bedelinin emanet bir hesaba aktarılması teklifini reddettiğini söyledi.

Kaynaklara göre görüşmelerin devam edip etmeyeceği belli değil. IC Yatırım, China Merchants Group ve iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap