SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı ile görüştü

10 Nisan 2024 Çarşamba - 09:08




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Umman Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı, görüşmeye dair detayları paylaştı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli devlet başkanları ve yetkilileriyle telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı görüşmelere dair detayları paylaştı.

PAKİSTAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,"Görüşmede, Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı.Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Pakistan'da son dönemde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi; ülkenin bu zorlu dönemi devlet tecrübesiyle aşacağına inandığını belirtti. Liderler görüşmede karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı da tebrik ettiler" ifadelerine yer verildi.

UMMAN

Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


Görüşmede Türkiye ile Umman ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgeye acil insani yardımların istenilen ölçüde gönderilmesi için gayretlerin artarak devam etmesi gerektiğini, İslam dünyasının bu konuda birlik içinde adımlar atmasının önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Umman Sultanı görüşmede birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap