SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dendias'tan Türkiye açıklaması! Sorunları halı altında saklayamayız

Dendias'tan Türkiye açıklaması! Sorunları halı altında saklayamayız

18 Nisan 2021 Pazar - 16:49




Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadeler kullanan Yunan Bakan Dendias, "sorunları halı altında saklayamayız" dedi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  Ankara'daki ortak basın toplantısında Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadeler kullanan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunan basınına konuştu. Dendias, "Farklı görüş ve yaklaşımlarımızın olduğu meseleleri halı altına saklanmamız mümkün değil" dedi.

ÇÖZÜM ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL

Yunan hükümetine yakınlığı ile bilinen Kathimerini'ye konuşan Dendias, Yunanistan'ın Türkiye ile anlaşmazlıkları ve farklılıkları görmezden gelemeyeceğini söyledi. Denidas, "Çözüm zor olsa da imkansız değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye ziyaretine değinen Dendias, "görüşmelerdeki iklim iyi olmakla birlikte, birçok konuda yakınlaşma sağlayamadık" dedi. Dendias, "Türkiye ile karşı karşıya olduğumuz mesele, farklılıklarımızı çözmede ortak payda olmamasıdır." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler'in Türkiye-Libya deniz sınırı anlaşmasını tescil etmesini görmezden gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı, Ege ve Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığının uluslararası hukuka dayandırılması gerektiğini söyledi.


"ERDOĞAN - MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİNE ZEMİN HAZIRLAYABİLİRİM"

Dendias, "Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz' konularda tutumunda bir sertlik göremiyorum.Ancak uluslararası hukukun ötesinde değişmez pozisyonlar görüyorum, bu da çözüm olasılıklarını zorlaştırıyor, ancak imkansız değil" dedi.

Görüşmelere devam edilmesi için Mevlüt Çavuşoğlu'nu Atina'ya davet ettiğini belirten Dendias, bunun Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine zemin hazırlamaya yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Türkiye'yi ziyareti sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı yapan Dendias, Türkiye'ye karşı ağır ithamlarda bulunmuştu. Dendias'a karşılık veren Çavuşoğlu, "Konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum." demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap