SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ege adalarında yeni üs hazırlıklarını başlattı

Ege adalarında yeni üs hazırlıklarını başlattı

17 Ekim 2021 Pazar - 15:50




Amerika'yla Yunanistan arasında imzalanan savunma anlaşmasının, Ege adalarında yeni ABD üsleri kurulmasını kapsadığı kaydedildi.





Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından www.eleftherostypos.gr'nin haberine göre geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasında 5 yıl süreli imzalanan Savunma Anlaşması'nın kilit maddelerinden birinin ABD'nin Girit Adası'ndan sonra Ege'deki bazı adalarda üs kurulmasına izin verildiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın medyaya yaptığı açıklamada, ABD'nin Ege adasında yeni bir ABD üssü inşa etmeye hazırlandığı ve Ege'deki Yunanistan adasında ABD Donanmasının yanı sıra Donanmanın Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığının güçlendirilmesini ve hızlı gelişimini kolaylaştıracak bir yer olduğunu söyledi.

ABD üssünün kurulacağı adanın Gökçe Ada'ya 7 mil uzaklıktaki Semadirek (Samothraki) Adası'nın olduğu açıklandı. Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Dedeağaç (Evros) iline yakınlığı ve Rus donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişlerini takip edebilecek coğrafi konuma sahip olduğu gerekçesiyle kararın alındığı açıklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap