SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan ABD'nin F-35 yerine önerdiği teklifi açıkladı!

Erdoğan ABD'nin F-35 yerine önerdiği teklifi açıkladı!

17 Ekim 2021 Pazar - 18:05




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika’nın Türkiye'nin F-35'ler için gerçekleştirdiği ödemelerin karşılığı olarak F-16'larla geri vermeyi teklif ettiğini belirtti.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'den F-16 satın alınacağına yönelik basında çıkan haberler hakkında konuştu.

Erdoğan ilk önce Angola olmak üzere Afrika’daki bazı ülkelere yapacağı ziyaret öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan konuşması esnasında ABD’den 40 adet F-16 satın alınacağa haberlerine de değinirken teklifin ABD tarafından geldiğini belirtti.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'yi ortağı olduğu F-35 savaş uçakları projesinden çıkarmıştı. Kriz haline gelen olay sonrası Türkiye’nin ödediği paranın geri iadesinin nasıl olacağı konusu kamuoyunda tartışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir açıklama geldi.

F-35 YERİNE F-16 VERECEKLER

 Erdoğan söz konusu durumla ilgili "Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" ifadelerini kullanırken "Savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern duruma getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.


 ABD tarafıyla ödemenin nasıl geri alınacağı ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Erdoğan’dan günler önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da F-35'ler için yapılan 1 milyar 400 milyon dolar karşılığında mevcut F-16 filosunun genişletilmesi ve eldeki F-16'ların modernizasyonunun alternatif olarak ABD’den F-16 alınabileceğinin değerlendirilebileceğini söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap