A+ A-
Yorum
10

Erdoğan duyurdu! Fuat Sezgin adına yeni burs programı başlıyor

Yayın Tarihi: 28.12.2021 - 16:55 | Güncelleme Tarihi: 28.12.2021 - 16:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nde Prof. Dr. Fuat Sezgin adına yeni bir burs programı başlatacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Prof. Dr. Aziz Sancar adına verecekleri araştırma bursunu ocak ayında başlatacaklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yanında yeni bir burs programını daha buradan duyurmak istiyorum. Bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanındaki çok kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin Hoca’mız adına yeni bir burs programı başlatıyoruz. Bu burs programı aracılığıyla yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası süreçlerde bilim tarihi alanında çalışmalar yapacak bilim insanlarımıza destek vereceğiz” dedi.

Üniversitelerin fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi bölümlerine ilginin istenilen düzeyde olmadığın belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizdeki üst düzey yetkinlikteki bilim insanlarımıza destek olmak hepimizin boynunun borcudur. TÜBİTAK’ın araştırma alanındaki desteklerini önümüzdeki yıllarda yeni programlarla çeşitlendiriyoruz. Aziz Sancar Hoca’mız adına verilecek doktora sonrası araştırma bursunu daha önce duyurmuştuk. Bu bursumuzu 2022 yılı ocak ayında başlatıyoruz. Programda yer alacak araştırmacıları Aziz Sancar Hoca’mız bizzat seçecek ve kendi laboratuvarında birlikte çalışma yürütecek. Bunun yanında yeni bir burs programını daha buradan duyurmak istiyorum. Bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanındaki çok kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin Hoca’mız adına yeni bir burs programı başlatıyoruz. Bu burs programı aracılığıyla yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası süreçlerde bilim tarihi alanında çalışmalar yapacak bilim insanlarımıza destek vereceğiz.

Üniversitelerimizin fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler alanındaki bölümlerine ilginin istediğimiz seviyelerde olmadığını en iyi sizler biliyorsunuz. Bu tablonun önüne geçmek için çeşitli tedbirleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimizi temel bilimlere yönlendirmek üzere her yıl 2 bin 300 lisans öğrencisine başarı bursu veriyoruz. Araştırma geliştirme faaliyetleri yürütülen merkezlerde ve teknoparklarda temel bilimler mezunu istihdam eden firmalara maaş desteği sunuyoruz. Bu tür desteklerle gençlerimizin temel bilimlere olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz."

Muhabir/Editör:Hamdi Usta