SON DAKİKA


Foto Galeri > Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

20 Temmuz 2019 Cumartesi - 13:17

Samsun'da, Suat Uğurlu Baraj Gölü'nün etrafında fındık bahçelerinin arasında bulunan Ayvacık, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

1 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Samsun'da, Suat Uğurlu Baraj Gölü'nün etrafında fındık bahçelerinin arasında bulunan Ayvacık, Karadeniz'e özgü tüm güzellikleri bünyesinde barındırıyor. 

2 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Kentte, 382 kilometrekarelik yüzölçümüyle en küçük ilçelerden olan ve 21 bin 847 nüfusu bulunan saklı güzellik Ayvacık, Canik Dağları'nın kuzey eteklerinde çam ağaçlarıyla kaplı bir bölgede yer alıyor. Baraj gölünde bulunan Kirazlık ve Zevgar adaları, ayrı bir güzellik oluşturuyor. 

3 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Ayvacık'ın sunduğu doğal güzellikler, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.

4 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Baraj gölünde tekne gezilerinin yapıldığı ilçede, dik yamaçlarında bulunan fındık bahçelerinin etrafında da doğa sporları gerçekleştiriliyor. 

5 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Ayvacık'ın, yeşil bir vadinin içinde doğal güzellikleri barındıran küçük bir ilçe olduğunu söyledi. 

6 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Yeşilin her tonunun bulunduğu ilçenin, Karadeniz'e özgü tüm güzellikleri bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Genç, "Barajın etrafında kurulan Ayvacık'ta bol miktarda şelale de bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü yapılacak çok uygun alanları mevcut. Ayvacık son dönemde Arap turistleri ağırlamaya başladı. İran ve Çin'den de bölgeye turist gelmesini bekliyoruz. İranlı turistlerin bölgeyi ziyaret etmesi için yoğun çalışma yürüttük. Önümüzdeki günlerde İranlı bir turist kafilesinin Ayvacık'ı ziyaret etmesini bekliyoruz." diye konuştu. 

7 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

Genç, Ayvacık'ta Karadeniz'e özgü yöresel yemek çeşitlerinin de tadılabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti: 

8 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

"Gastronomi turizmi açısından da Ayvacık önemli bir turizm noktasıdır. Bölgeye has birçok ot yemeği türü bulunmaktadır. Özellikle doğa turizmi ile ilgilenen yerli ve yabancı turistlerin önümüzdeki dönemde burayı çok sık ziyaret etmesini umut ediyoruz. Ayvacık, Orta Karadeniz'in Uzungöl'üdür. Göl etrafında olta balıkçılığı yapılabilir. Ayrıca doğa sporları, gemi turu, doğa yürüyüşü gibi pek çok alternatif sunmaktadır."

10 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

11 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

13 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık

14 / 15 Fındık bahçeleri arasındaki saklı güzellik: Ayvacık





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap