SON DAKİKA



Haber > Gündem > İBB'deki veri kopyalamaya durdurma kararı

İBB'deki veri kopyalamaya durdurma kararı

19 Nisan 2019 Cuma - 16:54




İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu'nun İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına yönelik talebine dair 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.





İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin verilerinin kopyalanması yönündeki kararını durdurduğu öğrenildi.

Söz konusu kararın belgesi şu şekilde:



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün, mesaisinin ilk gününde yayınladığı genelgede, hiçbir ihbar veya şikayet bulunmadığı halde belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanının kopyalanması talimatını vermişti.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUNU OLUŞTURMAKTADIR"

İmamoğlu’nun kurum bilgilerinin kopyalatma talimatına yönelik olarak üst düzey bir devlet yetkilisi şu yorumda bulunmuştu:

“Sayıştay denetiminden geçen bütün iş ve işlemlerin kayıtlı olduğu veri tabanını kurum dışından kim olduğu belli olmayan, güvenlik soruşturmasından geçmemiş kişilere kopyalatma talimatı verilmesi devlet güvenliğini tehdit niteliğindedir. Tüm elektronik veri tabanı ve altyapının kurum dışı kişilerce kopyalanmasının kişisel, siyasal ve hatta ticari amaca hizmet edeceği açıktır. Bu nedenle, kötü niyetli kullanıma çok açık yetkilendirme yazısı, kopyalama yönünden açıkça kanuna aykırıdır. Görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap