SON DAKİKA



Haber > Gündem > İnternet bankacılığına rağbet arttı

İnternet bankacılığına rağbet arttı

03 Mayıs 2012 Perşembe - 13:14




Türkiye Bankalar Birliği İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'de internet bankacılığını kullanan





Türkiye Bankalar Birliği'nin 25 bankanın bilgilerinden derleyerek oluşturduğu İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri açıklandı. Buna göre, internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, Mart 2012 itibariyle 19,3 milyon oldu. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise 11,3 milyon kişiye ulaştı.
  Ocak Mart 2012 döneminde 8,5 milyon bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yaptı. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 44'ünü oluşturdu. Ocak Mart 2012 döneminde, aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 980 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 682 bin kişi artış oldu.
  İnternet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam (bireysel ve kurumsal) müşterilerin yüzde 44'ü Ocak-Mart 2012 döneminde en az bir kez internet bankacılığı işlemi yaptı. Ocak-Mart 2012 döneminde, toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon 101 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 723 bin kişi artış oldu.
  YATIRIM İŞLEMİNİN HACMİ 85,5 MİLYAR TL
  Ocak-Mart 2012 döneminde internet bankacılığı ile gerçekleştirilen 11,6 milyon adet yatırım işleminin hacmi 85,5 milyar TL oldu. Ekim-Aralık 2011 dönemine göre, işlem hacminde 4 milyar TL tutarında bir azalış gerçekleşti.
  İlk çeyrekte gerçekleştirilen yatırım işlemleri hacminde birinci sırayı 20,3 milyar TL tutarı ile (5,3 milyon adet işlem) gerçekleşen hisse senedi işlemleri aldı. Bunu yatırım fonları işlemleri, döviz işlemleri ve vadeli hesaplar izledi. En yüksek ortalama işlem hacmi 32,5 bin TL ile repo işlemlerinde gerçekleşti. VOB işlemleri, ortalama 26,5 bin TL'lik işlem hacmi ile ikinci sırayı aldı. Toplam yatırım işlemleri için ortalama işlem hacmi 7,4 bin TL oldu.
  İnternet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam işlem adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre 15,8 bin adet artarken, bir önceki üç aylık döneme göre 3,8 bin adet arttı. Toplam işlem hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre 52 milyar TL artarken, bir önceki üç aylık döneme göre ise 926 milyon TL azaldı.
  AKTİF BİREYSEL MÜŞTERİNİN YÜZDE 32'Sİ İSTANBUL'DA
  İnternet bankacılığı hizmetlerini kullanan aktif kurumsal/tüzel müşterilerin yüzde 38'i ile aktif bireysel müşterilerin yüzde 32'si İstanbul'da. Bunu her iki müşteri grubunda da Ankara ve İzmir illeri takip ediyor.
Ocak-Mart 2012 dönemi itibariyle, mobil bankacılık hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 2,6 milyon, tutarı ise 2,9 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 87'sini oluşturdu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap