SON DAKİKA



Haber > Gündem > İslam'dan "terör kaynağı" üretmek en büyük kötü

İslam'dan "terör kaynağı" üretmek en büyük kötü

11 Ocak 2015 Pazar - 11:08








Paris’te yaşanan katliam, dini veya etnik mensubiyeti ne olursa olsun, tüm insanların üzerinde derin bir infial yaratmıştır. Herhangi bir "ama" parantezi açmadan evvel söyleyeceğimiz şey, kimden gelirse gelsin şiddeti reddettiğimizdir. Tehlikeli bir oyun var: İpin ucunu kaçırmak üzere Avrupa. Kendi ayağına kurşun sıkıyor. Son aylarda Avrupa’da Pegida üzerinden ırkçılık ve İslamofobi’nin beklenmedik ölçüde tehlikeli bir şekilde tırmandığı... Avrupa’da, çeşitli kentlerde, bizzat Avrupalılar tarafından İslamofobi’yi protesto gösterileri düzenlendiği bir sırada... Yıllardır ardarda Hz. Peygamber’in karikatürlerini yayımlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya bir saldırı gerçekleştiriliyor! 12 kişi ölüyor, çok sayıda insan yaralanıyor. Sadece Fransa ya da Avrupa değil, dünya ayağa kalkıyor! Bu da Avrupa'nın 11 Eylül tezgahı olabilir. Bu saldırıdan sonra ırkçılık, İslamofobi, İslâm düşmanlığı tavan yapacak! Müslüman avı başlayacak!

PLANLI TEZGAH

Kimse kimseyi kandırmasın! Fransız derin devletinin İslamofobi’yi tırmandırmak için tezgâhladığı bir saldırıda olduğu akla gelmiyor değil. İslamofobi, İslâm’a karşı postmodern yöntemlerle sürdürülen sinsi bir "haçlı savaşı"dır. Şiddet eylemlerini aslâ onaylayamayız. Paris saldırısı, saldırganların kişisel öfkelerinden, El Kaide ya da bir başka örgüt ajandasından kaynaklanıyor olabilir, bilmiyorum. Ama son yirmi yılda bu tür saldırıların istihbarat bağlantılarının özellikle dikkat çektiğini hatırlatalım. Bugün, o saldırıdan çok daha vahim bir küresel sorunla karşı karşıyayız ve bu sorunun mimarları o başkentlerde oturuyor.

ZORBA REJİMLER

Terörü, 21. yüzyıl projeleri için bir silah olarak kullanan bu ülkeler, ürettikleri "terörle mücadele" ve "İslam tehdidi" gibi kavramların arkasına sığınıp yeryüzünün her köşesinde devlet terörü estirdiler. Örgütler kurdular, silahlandırdılar, eğittiler. Onlara adres gösterdiler, suikastler yaptılar, örtülü operasyonlar düzenlediler. Dünyayı terör üzerinden dize getirmeye, hedef ülkelerde istikrarsızlık ortamı oluşturup müdahaleye hazır hale getirmeye dönük strateji üzerine sayısız örgütü, siyasi anlayışı beslediler. Bunu, bölgedeki yerel iktidarlarla, zorba rejimlerle birlikte planladılar ve uyguladılar.


OPERASYONLAR

Meselemiz Paris’teki saldırıyı kimin ne için yaptığı, Fransa’nın neden saldırıya uğradığı ile sınırlı değil, çok daha büyük. Batılı ülkelerin, kurumların, güvenlik birimlerinin, medyasının ve aydınlarının ikiyüzlü, ağıtlarına katılmıyoruz. Terörün her türlüsünü, her yerde tereddütsüz reddediyoruz. Ama son yirmi yıldır, terörün mimarlarının da, yöneticilerinin de kendileri olduğunu bilmemek mümkün değil. Kuzey Afrika’dan Ortadoğu ülkelerine ve Güney Asya’ya kadar her yerde bu çevrelerle iş tuttular, onları besleyip beraber operasyonlar yaptılar. Bunlara da devam ediyorlar.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ

Beraber üzülseler de öncelikle Avrupa medyasının ve aydınlarının öncelikle bu ikiyüzlülüğe savaş açması gerekiyor. Hiç yapmadılar. Hiç sorgulamadılar, itiraz etmediler. Tam tersine bu uğursuz kampanyanın her zaman en büyük destekçisi ve pazarlamacısı oldular. Müslüman coğrafyadaki şiddet ve terör onlara müthiş bir haz veriyordu. Çünkü kendi elleri de kanlıydı. Çünkü güvenlik stratejilerinin toplumsal pazarlamacısı kendileriydi. Ölen Müslümandı ve gizliden bir tür ırkçı rahatlama hissediyorlardı.

KLİŞELER


Terörle mücadele edilecekse, Batı’nın bizim coğrafyaya ihraç ettiği terör operasyonlarını durdurması, şiddeti beslemeyi bırakması, işgal, iç çatışma ve örtülü operasyonlara son vermesi, güvenlik stratejilerini yeniden gözden geçirmesi, Batı kamuoyu ve medyasının ikiyüzlülüğü bırakması gerekiyor. Müslüman ülkelerdeki eylemleri yüzünden öyle bir öfke besliyorlar ki, bu öfkenin bir gün Batı başkentlerinde patlamasını önlemeleri mümkün olmayabilir.

TERÖR KAYNAĞI

CIA’nın esir ticareti, gizli cezaevleri ve gizli uçak seferlerinin altında otuz beş ülkenin imzası var. Söz konusu gizli anlaşma ise Paris’te yapıldı. Hadi gelin buna karşı bir şeyler yapın... Bu kirli ticaret kaç kişinin canını yaktı, bir kez olsun düşünüldü mü? İslam, özde sulhu, barışı, amaçlar. İslam’dan bir "terör kaynağı" üretmek kadar insanlığa yapılacak bir kötülük yoktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap