SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siyasi Üslup Ayrıştırıyor
29.06.2024
Türkiye’de siyasi figürlerin söylemleri bazen toplumu germek için yetiyor. Genelden çok sayıda örnek verebiliriz ancak ben sizlere biraz yerelden bahsetmek istiyorum. Her seçim dönemi siyasi taraflar öyle bir açıklama yapıyor ki millet aşırı derecede geriliyor. Kardeş kardeşiyle kavga eder, baba oğlu ile tartışır, mesai arkadaşları bir birileri ile küser. Bunların hepsini hemen hemen herkes yaşamıştır. Ancak son günlerde çok ilginç gelişmeler oluyor. Seçimler bitti. Herkes koltuğuna oturdu. Dışarıda kalanlar bir mücadele içine girdi. Söylemler o kadar ağır oluyor ki koltukta oturanlar da cevap vermek zorunda kalıyor. Bunlar gayet normal gelebilir size!... Ancak anormal olan ise, bir partinin il başkanı, ilçe başkanı ve milletvekili, parti delegelerini kendilerini eleştirdi diye ya üyelikten atıyor/attırıyor yada o kişiyi tehdit ediyor. Üsluplar sertleşiyor bir birilerine hakaret boyutuna geliyorlar. Daha düne kadar bir dava uğruna mücadele edenler şimdi kendi içlerinde kavga eder hale geldiler. Bu kavga da her zaman seçmene zarar vermiştir ve vermeye de devam ediyor. 
İYİ Parti kurucularından Koray Aydın önceki gün partisinden istifa ederek zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Parti kurucu genel başkanını suçladı. Artık kendisine yeni yol çizeceğini belirtti. Milletvekili Aydın bu açıklamayı yaparken üslubunu belli seviyede tuttu. Koray Aydın’dan önce Trabzon teşkilatında da istifalar yaşanmıştı. Bu istifaların ardından yeni il başkanı ve ilçe başkanları atamaları gerçekleştirildi. Ancak yeni başkanlara yönelik eleştirilere karşı verilen cevaplar inanın ki insanı siyasetten soğutuyor. Bir ilçe başkanı beni eleştirenlere karşı vereceğim cevap şahsidir diyerek resmen tehdit ediyor. Böyle giderse İYİ Parti bırakın partisine üye yapmayı kendisine oy verecek seçmen dahi bulamayacaktır. Tabela partisi haline dönerek zor günlere girecektir. 

Üslup sorunu sadece parti içinde değil farklı siyasi partiler arasında da yaşanmaya başlandı. Özellikle ilçe başkanları bir birilerini eleştirirken dozajı kaçırıyor diyebiliriz. Bu siyasi parti başkanlarının danışmanları olmayabilir ancak açıklama yapmadan önce mutlaka birilerine danışmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü eleştirdikleri konuları muhakkak daha önceden mensubu olduğu partisi uygulamış oluyor. Paylaşımı yaptıktan sonra da sert eleştirilere maruz kalıyor. 

Mesela bir örnek vermek gerekirse CHP eski İl Başkanı (Rahmetli) Cafer Hazaroğlu ile o dönem ki AK Parti İl Başkanı şimdiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her açıklamalarında bir birilerine karşı saygı çerçevesi dışına hiç çıkmadılar. Eleştirileri her zaman seviyeli olmuştur. Bir programda bir araya geldiklerinde de bir birilerini onure ederdiler. Bence şimdi ki siyasiler bu durumdan biraz örnek almalıdırlar. 

BALTA’YA GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Muhammet Balta dün kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hemen yakın arkadaşı olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Zorluoğlu’nu aradık sağlık durumu ile ilgili bilgi aldık. Çok şükür durumu çok iyiymiş. Başkan Zorluoğlu, milletvekili Balta’nın eşi ile görüştüğünü sağlık durumunu yakından takip ettiğini belirtti. Muhammet Balta, Trabzon için çok mücadele etmiş bir isimdir. Hemen hemen Trabzon’da birçok yatırımda katkısı bulunmuştur. Aday gösterilmemesine rağmen partisine küsmeyen, seçim döneminden sahalarda olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sadakati ile bilinen bir isimdir.  Bizde Sayın Balta’ya acil şifalar diliyoruz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap