SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meral Akşener: "Eğer Cumhurbaşkanı olsaydım..."

Meral Akşener: "Eğer Cumhurbaşkanı olsaydım..."

05 Ocak 2020 Pazar - 11:27




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti binasında mitinglerde vatandaşların hediye ettiği tülbentlerden müze kurdu. Akşener, "Her biri benim için çok özel, Cumhurbaşkanı olsaydım, Çankaya Köşkü’nde tülbent müzesi açacaktım" dedi.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hürriyet'ten Gamze Kolcu'ya parti binasında açtığı tülbent müzesini anlattı. Seçim döneminde gittiği şehirlerde hediye edilen tülbentleri bir araya getirerek müze açan Akşener, "Cumhurbaşkanı olsaydım, Çankaya Köşkü’nde tülbent müzesi açacaktım, olamayınca müzeyi partimizde kurduk” ifadelerini kullandı.

Akşener’in tülbentleri, özel tasarlanan camekânlı dolaplara özenle yerleştirildi. Akşener’in, “Anadolu’da tülbent atılınca kavgaya son verilir. Ben o tülbenti atacağım” sözlerinin yazılı olduğu dev dilek ağacı da müzede yerini aldı.

Akşener, tülbentler üzerinden verilen mesajları şöyle anlattı:

TÜLBENTİ ATINCA KAVGA DURUR

“Tülbent Anadolu’da kadınlar için itirazın simgesidir. Aynı zamanda huzurun, barışın simgesidir. Kan davalarının olduğu yerlerde, tülbenti başından çıkararak yere atar kadın. Erkekler saçı açık görmesin diye arkasını dönerler ve kavga durur. Mesela tarlada çalışırken alınterini silersin. Çocuk emzirirken tülbenti kullanırsın. Tülbent tüm etnik ve dini inanç aidiyetlerinin üstündedir. Şehirli-köylü ayrımı yoktur. Her kadının çeyizinde mutlaka tülbent vardır. Yemek yaparken kullanılır saç düşmesin diye; iş yaparken kullanır yine saç dökülmesin diye. Boğazın ağrır yine tülbenti sararsın. Yani tülbent her şeydir.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap