A+ A-
Yorum
10

'Rusya hatasından geri dönmeli, savaş çığırtkanlığı sona ermeli'

Yayın Tarihi: 05.03.2022 - 14:48 | Güncelleme Tarihi: 05.03.2022 - 14:47
AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, “Rusya hatasından geri dönmeli, savaş çığırtkanlığı sona ermeli” dedi.

Arslan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını ve Türkiye’nin barışa yönelik girişimlerini değerlendirdi. Batı bloku ile Rusya arasında uzun süredir devam eden gerilimin, askeri saldırıya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ihlaline dönüştüğüne işaret eden Arslan, bir ülkenin bir başka ülkenin topraklarına göz dikmesinin, kendisine ilhak etmeye kalkışmasının hiçbir surette mazur görülemeyeceğinin altını çizdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Türkiye’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline son vermesinden, sorunların müzakere ve diplomasiye çözümünde yana olduğunu belirterek, “Rusya’nın aklıselim ile hareket ederek bu hatadan ivedilikle geri dönmesini, karşılıklı savaş çığırtkanlığına son verilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bağımsız bir devletin, kendini özgür gören bir halkın üstüne bir başka ülkenin karadan ve havadan saldırmasıyla hiçbir sorunun çözülemeyeceğine vurgu yapan Arslan, “Bu tür bir saldırı, sorunu daha da karmaşık hale getirecektir. Rusya’nın aklıselim ile hareket ederek bu hatadan ivedilikle geri dönmesini, karşılıklı savaş çığırtkanlığına son verilmesini temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Milletvekili Arslan, Türkiye’nin dostane ilişkiler içinde olduğu Ukrayna’nın mağduriyetinin bir an önce nihayete ermesi ve toprak bütünlüğünün güvence altına alınması yönündeki temennilerini dile getirdi. Türkiye’nin müttefiki NATO ile Rusya arasındaki görüş ayrılıklarının, müzakere ve diplomasi ile giderilmesinden yana olduğuna dikkati çeken Ali İhsan Arslan, “Başta NATO olmak üzere müttefiklerimizi, Rusya’ya dair istikrarsız ve hatalı kararlardan uzak durma konusunda kafa yormaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler