SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahada ve masada Azerbaycan'ın yanındayız

Sahada ve masada Azerbaycan'ın yanındayız

30 Eylül 2020 Çarşamba - 11:23




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son gelişmeleri Anadolu Ajansı Editör Masası canlı yayının da açıklamalarda bulundu.





Dışişleri Başkanı Çavuşoğlu: "Ermenistan uluslararası hukuku yok sayıyor" dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Azerbaycan mücadeleyi kendi topraklarında veriyor

- Tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız.

"Azerbaycan- Ermenistan gerilimine ilişkin değerlendirme - Ermenistan, ben sorunun diplomasi ile çözülmesini istemiyorum diyor. Yüzde 20 Azerbaycan toprağını işgal etti, ama daha fazlasını istiyorum diyor. Temmuz ayında saldırdılar. Sistematik ve planlı bir saldırı yaptılar. O zaman bu saldırıyı durdurmuştuk. Azerbaycan hamle yaptı, Rusya araya girdi, ateşkes oldu. Şimdi bu ateşkesi de tanımıyorum diyor.


Biz temmuzda Ermenistan'a aklını başına al şeklinde çok güçlü bir mesaj gönderdik. Ermenistan bu cesareti nereden buluyor? Bunu herkese soruyoruz, Lavrov'a da sorduk. Sahada ve masada Azerbaycan'ın yanındayız diyoruz ya, bu boş bir cümle değil. Ermenistan, ben hukuku hiçe sayarım, bildiğimi yaparım diyor.

Azerbaycan, sahada bu işi çözmek isterse tüm imkanlarımız ile yanında olacağız. Azerbaycan'ın bir isteği olursa gereğini yaparız. Ama görüyoruz ki, Azerbaycan'ın kapasitesi yeterli. Aliyev de sık sık söylüyor, gel baş başa kalalım, ne olacak görelim diyor. Ermenistan başka ülkelerden destek almasa buna cesaret edemez. Azerbaycan, benim gücüm var diyor, doğru diyor gücü yeter.

Bugün Azerbaycan tek başına topraklarını kurtarabilir, ama biz devlet olarak millet olarak ihtiyaç duydukları durumlarda yanındayız. Arada çatlak sesler çıkıyor, onu da siz zaten görüyor, yayınlıyorsunuz."

Biz bu zamana kadar AGİT kapsamında çözülmesini savunduk. Ama Azerbaycan'ın endişesini anlıyoruz. 30 yıldır bu sorun çözülmediği gibi Azerbaycan somut bir adım da görmedi. Ermenistan saldırganlığını sürdürüyor. Çözümsüzlük Ermenistan'a yarıyor. Diplomasi ile çözülsün mü evet, çözüldü mü hayır. Bu ülkeler yüzde yüz Ermenistan'ı destekleyen ülkeler. Bu ülkeler ateşkes ister doğru, çatışmayı kimse istemez doğru, ama tek başına ateşkes durumu çözmez.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap